driftkoppig


driftkoppig 1.0

geneigd snel driftig te worden; de neiging hebbend snel in drift te ontsteken; heetgebakerd

Algemene voorbeelden


Dit land gaat nog eens ten onder aan alle driftkoppige mensen die op alles en iedereen meteen commentaar menen te moeten uiten, zelfs zonder de feiten en de achtergronden te kennen.

http://www.veit.nl/160216-mag-politie-zomaar-door-rood/2,

Kanye West wordt wellicht vervolgd nadat hij, zogezegd, een 18-jaar oude jongen in het gezicht had gestompt, omdat deze vuile taal had geroepen tegen Kanye's vriendin, Kim. De driftkoppige rapper heeft deze week ook een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de digitale munt Coinye West die zich hebben laten inspireren door zijn naam.

http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/other/wat-hebben-de-sterren-deze-week-zoal-gedaan/ss-AAgBr8,

Brainshake and Dimension Seven hebben er een nieuw vriendje bij. Een boos vriendje welteverstaan. Nu zijn Brainshake en Dimension Zero al niet van die lieverdjes, maar Gilo is nog eigenwijzer en driftkoppiger. Snotdomme, wat een irritant knaapje! Echt zo'n strontvervelend ADHD-gozertje met een Gilles de la Tourette-tik. Neurotisch druktemaker!

http://www.lordsofmetal.nl/nl/reviews/view/id/2230

Het gemeentelijk vervoersbedrijf van de Kroatische hoofdstad Zagreb heeft besloten weerspannige en driftkoppige buspassagiers drastisch mores te leren. Een aantal reizigers had de chauffeur van een lijnbus die de voorstad Velika Gorica aandoet wegens "te trage" snelheid bedreigd en hardhandig aangepakt met als gevolg dat de autoriteiten alle verkeer in de wijk opschortte.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een driftkoppig jongetje

Ik vind het ook leuke ouders. Die oudere vader met zo'n klein driftkoppig jongetje, heerlijk.

http://www.ouders.nl/forum/algemeen-ouderschap/alles-voor-je-kind,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding