een goede eter


een goede eter 1.0

iemand die een flinke eetlust heeft; iemand die graag eet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een goede eter…

is een eter; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft een gezonde, flinke eetlust; eet goed; eet veel; vindt veel dingen lekker

  Algemene voorbeelden


  Mijn zoon [...] heeft de gewoonte om bij onze maaltijden nooit van zijn eigen bord te eten, maar alleen van het mijne. We hebben veel uitgeprobeerd, bijvoorbeeld hem ook een 'grotemensenbord' geven in plaats van zijn plastic bord, maar hij wil echt alleen van mijn bord eten. Nee zeggen helpt eigenlijk ook niet, hij wordt dan boos en wil helemaal niet meer eten, terwijl ik juist blij ben dat hij zo'n goede eter is (groenten, aardappels, vlees, rijst, pasta, het gaat er allemaal zonder mokken in, dat is toch geweldig!).

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/opvoeding/21603506/__Hij_eet_nooit_van_zijn_eigen_bord__.html,

  een goede eter 2.0

  organisme dat relatief veel voedsel tot zich neemt

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een goede eter…

  is een eter; is een organisme

    Hoofdsemagram: eter


    Algemene voorbeelden


    Verplanten is dan de boodschap [...]. Hiervoor rooien we de pioenen op en gebruiken alleen de jongere, gezonde delen van de plant. Zorg ervoor dat deze delen voldoende, goed zichtbare ogen bevatten. Op de uit te zetten plaats de bodem goed losmaken en mengen met goed verteerde compost, want pioenen zijn goede eters en relatief grote drinkers. Een zonnige standplaats is ook aan te bevelen.

    De Standaard,

    De bacterie is verantwoordelijk voor het zogenaamde Anammoxproces. Tijdens dit revolutionaire proces wordt ammonium samen met nitriet omgezet in stikstofgas. Daar komt bij dat de bacterie niet bijster snel groeit maar wel een goede eter is. Hierdoor ontstaat er bij het zuiveren van afvalwater minder slib, het afvalproduct van elke waterzuivering waar ook ter wereld.

    http://www.belgobiotech.be/code/page.cfm?id_page=26,