een grote eter


een grote eter 1.0

iemand die doorgaans veel eet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een grote eter…

is een eter; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] eet doorgaans vrij veel

  Algemene voorbeelden


  Bij Familyland is de echte Brabantse gastvrijheid te vinden. Aandacht en persoonlijke service voor de gasten staat voorop. Er worden gerechten gemaakt die van uitstekende kwaliteit zijn en in grote variatie van menu's worden geserveerd. Zelfs de grote eters gaan voldaan van tafel, terwijl de prijzen smakelijk zijn te noemen.

  http://www.familyland.nl/

  Leg de gedopte bonen direkt in zout water anders worden ze alsnog bruin van kleur. Reken op 750 gram ongedopte bonen per persoon. Grote eters en echte liefhebbers lusten wel een kilo.

  http://www.degroentenman.nl/

  Bij dit 'all you can eat'-concept dringt zich de vraag op of een grote eter een verliespost voor het bedrijf is. Man Kin Ho: "Doordat we werken met een buffet hebben we nauwelijks bedienend personeel nodig, dus dat scheelt behoorlijk in de kosten. We gebruiken bovendien ingrediënten die op dit moment voordelig zijn."

  Algemeen Dagblad,

  een grote eter 2.0

  dier dat doorgaans veel eet

  Algemene voorbeelden


  Het lijkt erop dat volwassen adders geen grote eters zijn. Het is niet duidelijk of de adder actief op jacht gaat of dat hij een afwachtende houding aanneemt. De prooi bestaat voor het grootste gedeelte uit zoogdieren, maar er zijn ook resten van vogels, reptielen, amfibieën, wormen en insekten in hun ontlasting aangetroffen.

  http://www.geaflecht.nl/geafl/archief/artikel/adder.html,

  Deze kikkers zijn hoofdzakelijk schemeractief, dat houdt in dat de activiteit bij deze dieren met name in de ochtend en de vroege avond valt te bewonderen. In deze periode zoeken ze naar voedsel, het zijn grote eters die praktisch alle soorten voedseldieren accepteren.

  http://www.kameleon.to/

  een grote eter 3.0

  organisme dat relatief veel voedsel tot zich neemt

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een goede eter…

  is een eter; is een organisme

    Hoofdsemagram: eter


    Algemene voorbeelden


    Rabarber is een grote eter. Doe daarom ook wat stalmest of gedroogde koeienmest in het plantgat.

    De Standaard,