fielden


fielden 1.0

(sport en recreatie)

de verdedigende partij spelen die de geworpen bal moet opvangen of die, wanneer de tegenpartij de bal met het bat kan wegslaan, deze zo snel mogelijk stopt en terugspeelt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Fielden…

is een activiteit

   Algemene voorbeelden


   Met het oog op het weer en de drie vriendinnetjes die nog nooit eerder een cricketbal van dichtbij hadden gezien, was het misschien fijn geweest wanneer wij hadden mogen beginnen met fielden. De captain van de tegenpartij had dit echter ook bedacht en dus mochten wij beginnen met batten.

   http://www.roodenwit.nl/

   Een cricketwedstrijd gaat tussen twee elftallen, waarbij een van de twee eerst gaat slaan ("batten") en de ander in het veld gaat staan ("fielden" en "bowlen"). Als alle spelers van de slagpartij een beurt hebben gehad (een "inning") worden de rollen omgedraaid.

   http://home.concepts.nl/~honkmuis/hnkmuis4.htm

   fielden 2.0

   (sport en recreatie)

   de bal vangen of stoppen en terugspelen

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Fielden…

   is een handeling

     Algemene voorbeelden


     Er zijn drie belangrijke regels om goed te onthouden bij het fielden van elke grondbal: * Probeert altijd als het mogelijk is achter de bal te komen. * Houdt de bal altijd onder controle, laat niet de bal controle over jou hebben. * Houdt de bal voor je en zorg er voor dat de kin altijd op de borst gedrukt is bij het fielden van de grondbal.

     http://www.littleleaguenetherlands.nl/index.asp?pid=227

     Combinatiemogelijkheden


     met object


     • de bal fielden

     Obstructie (Obstruction), wanneer een veldspeler, niet in bezit van de bal, en ook niet aan het proberen om de bal te 'fielden', een loper bij het lopen hindert.

     http://allin.honkbalt.nl/