filmindustrie


filmindustrie 1.0

geheel van de activiteiten waarbij grootschalig en bedrijfsmatig films worden opgenomen en gedistribueerd; deelgebied in de dienstverleningsbranche met als activiteit de productie en distributie van filmopnames; filmbranche

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een filmindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

 • [Product of vrucht] produceert filmopnames

  Algemene voorbeelden


  Filmindustrie is riskante business voor investeerders.

  NRC,

  Niet in de schilderkunst vond zijn gedetailleerde maar gearrangeerde werkelijkheid gretig navolging, maar in de filmindustrie.

  De Standaard,

  De liberalen willen de creatieve polen in Brusselse economie ondersteunen: sectoren waar cultuur en vormgeving omgezet worden naar economische activiteit, zoals de filmindustrie, mode, design, muziek, life-style, reclame.

  http://www.oliviercuvelier.be/programma.pdf

  filmindustrie 1.1

  geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de filmindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van filmproducerende bedrijven

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een filmindustrie…

  is een industrie; is een geheel van bedrijven

    Algemene voorbeelden


    Doordat de filmindustrie in Hollywood tot nu toe geen initiatieven heeft ontplooid om bioscopen klaar te maken voor digitale distributie en projectie van films, nemen de meeste bioscoopexploitanten een afwachtende houding aan.

    http://www.docuzone.nl/nieuws/EDZ-Filmkrant-juni.doc,

    De flitsende stijl en de snelle opeenvolging van de hoofdstukken (lees: scènes) doen vermoeden dat David Lynch ervaring heeft in het schrijven van filmscenario's en/of zijn boek op maat van de filmindustrie koncipieerde.

    De Standaard,

    Ook de West-Europese filmindustrie heeft dringend overheidssteun nodig om de concurrentie met de Amerikaanse films aan te kunnen.

    De Standaard,

    De nationale filmindustrie mag grote namen hebben voortgebracht, ze verkeert in miserabele staat.

    de Volkskrant,

    's Werelds grootste filmindustrieën, Hollywood en Bollywood, hebben een pact ondertekend om de productie, distributie en commerciële banden te versterken.

    http://nos.nl/artikel/197526-hollywood-en-bollywood-tekenen-pact.html,

    De Europese filmindustrieën dienen manieren te vinden om scenaristen te binden aan de cinema en te behouden voor hun vak.

    www.scenaristes.org/pdfs/Manifesto%20FSE%20dutch.pdf,