freefloatingmodel


freefloatingmodel 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

deelsysteem van voertuigen waarbij de gehuurde voertuigen geen vaste ophaalplek of terugbrengplek hebben

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een freefloatingmodel…

is een model

      Algemene voorbeelden


      "Zipcar is een ideale oplossing voor mensen die het openbaar vervoer wel willen gebruiken, maar de flexibiliteit van een auto nodig hebben voor een deel van hun reis of op een bepaald moment van de dag", zegt Croiser. "Dankzij het free floating-model - een auto oppikken en achterlaten waar je maar wilt - kunnen zij hun route optimaliseren en kiezen voor de meest efficiënte vorm van mobiliteit op eender welk moment."

      http://www.manoeuvre.be/lifestyle/car-sharing-op-de-busstroken/,

      Je zult begrijpen dat deze acties niet alleen in het kader van 'doing good' zijn, maar ook broodnodig om een free floating model (een model waarbij je de step, scooter of fiets in principe overal achter kunt laten, er zijn dus geen verzamelpunten) in een samenleving werkend te maken.

      https://platformrevolutie.nl/2018/09/10/hoe-bird-public-values-by-design-toepast-waarom-de-discussies-over-fietskoeriers-verre-van-compleet-is-airbnb-strijd-in-de-vs-verhard/,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • het zogeheten freefloatingmodel

      Ronald Haverman (51) was de man achter de OV-fiets [...]. Hij gelooft nu heilig in het zogeheten free floating-model. Dat houdt in dat de deelfietsen bevrijd zijn van rekken of stallingen. Ze 'dobberen rond' in de stad. Een app op je smartphone en een slim ringslot dat je opent door een QR-code te scannen, maken het mogelijk om fietsen op elke willekeurige plek te huren. En ook weer achter te laten.

      https://www.fietsersbond.nl/nieuws/moeten-we-chinese-deelfietsen/,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2017