fuiven


fuiven 1.0

feesten met veel dans en drank; uitbundig feestvieren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Fuiven…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Het oude stadsgedeelte is een rustige wandeling waard. Rustig, dat wil zeggen dat je best 19 en 20 januari vermijdt. Op het feest van de heilige Sebastiaan wordt er 24 uur gedanst en gefuifd met als hoogtepunt de tamborrados (trommelaars) die verzamelen op de Plaza de la Constitution.

      De Standaard,

      Amfetamines en amfetamine-achtigen [...]. Effecten op korte termijn. De producten worden gebruikt om het uithoudingsvermogen te verlengen en om het vermoeidheidsgevoel, het hongergevoel en de slaap te onderdrukken. Vandaar dat ze worden aangetroffen in sportmiddens, maar ook bijvoorbeeld bij personeel in nachtdienst, bij jongeren tijdens de examenperiode, om urenlang te blijven vrijen, ook als partydrug om de ganse nacht te kunnen fuiven.

      http://www.drugsbase.com/

      De wedstrijden werden verreden op zondag en maandag in Baarlo, en natuurlijk werd er op zondagavond flink gefuifd, samen met de coureurs, monteurs en aanhang. En natuurlijk de uit Engeland uitgenodigde coureurs. Zij zullen deze weekenden nog lang heugen, alleen al van de hoofdpijn de dag erna.

      http://home.planet.nl/~sijbe247/column/column2.htm,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      fuiven 2.0

      ((vooral) in België)

      deelnemen aan een dansparty met muziek die wordt gedraaid door een dj en sfeerverlichting, zoals spots, stroboscoop en laser; deelnemen aan een fuif

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Fuiven…

      is een handeling

          Algemene voorbeelden


          Kunnen we op deze manier blijven fuiven in tenten? Volgens mij is er in Overpelt niemand op tegen dat jeugdverenigingen wat geld verdienen door een fuif te organiseren.

          http://users.tijd.com/delink/,

          We merken dat de meeste problemen zich voordoen met jongeren die moeten uitwijken naar omliggende gemeenten om te kunnen fuiven. Door gebrek aan goede zalen of het beknotten van het aantal fuiven in de eigen gemeente moeten ze wel hun heil elders zoeken.

          De Morgen,

          fuiven 3.0

          ((vooral) in Nederland; informeel)

          iemand op iets trakteren

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          Fuiven…

          is een handeling

              Combinatiemogelijkheden


              met voorzetselgroep


              Voorzetsel: op

              • fuiven op iets

              Ik zal nog wel gefuifd hebben op een kopje koffie, sigaretten aangeboden en het leven van een wees uit de doeken hebben gedaan daar het mij niet was ontgaan dat de medemens een huiverend soort genoegen schepte in andermans sores en bereid is tot enige gevoeligheid wanneer er kinderleed in het spel is.

              Heeresma helemaal. Verzamelde verhalen, Heere Heeresma,

              Een Hawaiaanse 'Spa' beweert dat rockster Courtney Love hen nog 15.000 dollar schuldig is. Courtney had zichzelf in het beautyinstituut op een grote beurt gefuifd, maar weigert nu te betalen.

              http://www.nu.nl/achterklap/52460/courtney-love-wil-niet-betalen.html,