geheim agent


geheim agent 1.0

iemand die voor zijn beroep voor een politiedienst of een veiligheidsdienst werkt zonder dat mensen in zijn of haar omgeving dat weten; spion voor een inlichtingendienst of veiligheidsdienst

Algemene voorbeelden


Het aantal geheime agenten alsook Russische en Afghaanse spionnen is ook dit jaar beperkt tot 400.

http://www.bertones.be/image_map/Begeleidend%20schrijven.doc

Het openbaar ministerie heeft de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA toegestaan een geheim agent in Nederland te laten infiltreren in de drugsbende van 'Godmother' Thea Moear.

NRC,

Deze provocateur had weten binnen te dringen in een Utrechtse verzetsgroep door zich voor te doen als een uit Engeland afkomstige geheim agent.

Meppeler Courant,

De KGB ontwikkelde de pil ten tijde van de Koude Oorlog met de bedoeling Russische spionnen alert te houden na drinkgelagen. De geheim agenten konden anderen onder tafel drinken en kort daarna zelf weer volledig nuchter zijn.

ANP,

Een Zaïrese geheim agent kon het vertrouwen winnen van Paul Goossens, voormalig hoofdredacteur van De Morgen, zodat Mobutu goed op de hoogte bleef van wat onder meer binnen de SP tegen hem bekokstoofd werd.

De Standaard,

Computerverkoper Harry is in de ogen van zijn echtgenoot een aardige doch saaie kerel. Helen weet dan ook niet dat Harry een dubbelleven leidt als geheim agent, die voor de overheidsdienst Omega Sector het internationale terrorisme te lijf gaat.

Meppeler Courant,