geluidswinkel


geluidswinkel 1.0

winkel waar geluidsapparatuur en vooral muziekinstallaties en aanverwante artikelen verkocht worden; winkel waar men geluidsapparatuur en vooral muziekinstallaties en aanverwante artikelen kan kopen; geluidszaak

Semagram


Een geluidswinkel…

is een winkel; is een bedrijf

 • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
 • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan de particuliere klant
 • [Object betroffen] verkoopt geluidsapparatuur en vooral muziekinstallaties en aanverwante artikelen zoals aansluitingskabels, koptelefoons enz.

  Hoofdsemagram: winkel


  Algemene voorbeelden


  Toen ik pas geleden in de geluidswinkel de nieuwste uitvoering van Bang & Olofsen bekeek bleek dat het hele kleine kastje dat daar aan de muur hing digitaal via de kabel alle zenders op deze wereld storingvrij kon laten horen, opgedeeld naar genre waarvoor ik in de stemming was.

  http://www.zakelijkalmelo.nl/050911-Ger-Vermeulen,

  We zijn begonnen als geluidswinkel, en hebben daar de laatste jaren beeld aan toegevoegd. Vooral omdat beeld eigenlijk pas echt gaat leven als er een goed geluid onder ligt. Een perfect getuned, meer-kanaalssysteem met een beeld dat goed in verhouding is, voegt een extra dimensie toe aan films, opera's of popconcerten op dvd. Op deze manier kun je werkelijk de bioscoop in huis halen.

  http://cinemadream.nl/ontwikkel/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=8,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  geluidswinkel 1.1

  gebouw waarin een geluidswinkel gevestigd is

  Betekenisbetrekking


  metonymie
  Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

  Semagram


  Een geluidswinkel…

  is een gebouw

    Algemene voorbeelden


    Ik wil een hoofdtelefoon voor mezelf aanschaffen, zodat ik met goede kwaliteit naar mijn favorieten, zoals Fatboy Slim, kan luisteren op de fiets. Lekker veel bas erin, zoals ik ervan hou. Ik stap de professionele geluidswinkel binnen en laat me helpen. Er zijn verschillende merken, volledig gesloten, half gesloten, met extra bas, of met wat minder bas, exceptionele geluidskwaliteit of 'gewoon' goed geluid.

    http://ploem.punt.nl/?a=2009-10,