geneesmiddelenindustrie


geneesmiddelenindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en hoogtechnologisch geneesmiddelen worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van geneesmidddelen; farmaceutische industrie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een geneesmiddelenindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert geneesmiddelen

    Algemene voorbeelden


    In de gewone geneesmiddelenindustrie worden veel medicijnen getest op dieren. De homeopathie maakt daar geen gebruik van.

    http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-1.htm

    De multimediabusiness heeft de auto-industrie voorbijgestoken als motor van de economie. (Begin 1995 is ook al gezegd dat de export van Britse popmuziek zich kan meten met de olie-, staal- en geneesmiddelenindustrieën).

    http://books.google.nl/books?id=IGeZ-Nrs-3wC&pg=PA156&lpg=PA156&dq=%22geneesmiddelenindustrie%C3%ABn%22&source=bl&ots=07a4EQXRIA&sig=ji-24Es6IN2qYDAC_5Nhima0csw&hl=nl&ei=BymLToLxNMeq-Abmwq22BA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCIQ6AEwAQ#v=onepage&q=%22geneesmiddelenindustrie%C3%ABn%22&f=false,

    geneesmiddelenindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de geneesmiddelenindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van farmaceutische bedrijven

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een geneesmiddelenindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

    • [Product of vrucht] produceert geneesmiddelen

      Algemene voorbeelden


      De medicijnenmarkt wordt met een prijzenwet [...] aangepakt waardoor apothekers hun beschermde inkomens, bonussen en kortingen verliezen en de geneesmiddelenindustrie en -groothandel hun voordeel van hoge prijzen in Nederland kwijtraken.

      NRC,

      Janssen Pharmaceutica, de nummer één van de Belgische geneesmiddelenindustrie, legt zichzelf de volgende jaren een hoog investeringsritme op.

      De Standaard,

      Onderzoek naar alcoholisme wordt al meer dan honderd jaar verricht. Daar is dus veel over gepubliceerd. Dergelijk onderzoek wordt gestimuleerd vanuit de medische wereld en de zorgsector, en ook door enkele geneesmiddelenindustrieën.

      http://www.angob.nl/archief/gezondheid/artikelen/go-0204-sociaal-drinken.html,