gespreksleider


gespreksleider 1.0

iemand die een gesprek leidt; leider van een gesprek; discussieleider

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gespreksleider…

is een leider; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] leidt een gesprek; heeft de leiding over een gesprek

    Hoofdsemagram: leider


    Algemene voorbeelden


    Angst is een slechte raadgever en daarom is het goed om te weten wat je er zelf tegen kunt doen. Met het oog daarop zijn 25 ouderen opgeleid tot gespreksleider om in het land bijeenkomsten te begeleiden over inbraak, tasjesroof, vandalisme en dergelijke.

    Meppeler Courant,

    Wat was nu de oogst van de debatten, verhalen, lezingen en demonstraties? Die vraag legde de gespreksleider van het slotdebat, Leonard Ornstein, voor aan Hans Achterhuis, Inez de Beaufort en Egbert te Velde.

    http://www.technologiefestival.nl/geheleverslag.pdf,

    De gespreksleider biedt een stelling aan (1 minuut lees- en bedenktijd) waarop de leerlingen op hetzelfde moment hun mening te kennen geven door het omhoog steken van het passende gekleurde kaartje.

    http://www.vig.be/content/pdf/PRIKKEL_pav1_stellingen.pdf

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • gespreksleider zijn

    Aan het forum werd verder deelgenomen door [...] Henk van Weert, chef van de sportredactie van deze krant. Gespreksleider was Hans Brian, sportcommentator voor de NOS.

    http://members.brabant.chello.nl/~j.vogelzang/Jan/archief.htm,

    Gespreksleider was R. van Raalte, in het dagelijks leven beleidsmedewerker van het Ministerie van Landbouw.

    Meppeler Courant,

    Gespreksleider is Karel de Vos, hoofdredacteur van Missets Horeca.

    Meppeler Courant,

    met adjectief ervoor


    • een ervaren gespreksleider
    • een populaire gespreksleider
    • een uitstekende gespreksleider

    De opzet is om twee boeken, die vooraf gelezen zijn, te bespreken onder leiding van een ervaren gespreksleider.

    Meppeler Courant,

    De mateloos populaire gespreksleider Maurits Verkerk heeft een wat ranzig praatprogramma met mensen die in de versukkeling zijn geraakt.

    http://www.boeken.net/wbnliterair/index.asp

    Dit ontbreken van een duidelijk engagement, van luide statements, bracht de uitstekende gespreksleider Karsten Witt, die zelf in Duitsland in de jaren zeventig met zijn Junge Deutsche Philharmonie flink tegen de schenen van het klassieke muziekestablishment had geschopt, regelmatig tot vertwijfeling.

    http://www.rnw.nl/componist/

    voorafgegaan door als


    • als gespreksleider fungeren
    • als gespreksleider optreden

    Frater Jan Koppens is van 2 oktober tot 23 oktober in Indonesië waar hij als gespreksleider en tolk fungeert bij het generaal kapittel dat de Fraters van Utrecht daar houden.

    http://web.inter.NL.net/users/gbcmm/actueel.html#top

    Het boek van Edmonds en Eidanov gaat over de enige keer dat Wittgenstein en Popper elkaar hebben ontmoet. Dat gebeurde op 25 oktober1946 in Cambridge, toen Popper een lezing kwam geven voor de Moral Science Club, een filosofische discussiegroep waarvan Wittgenstein in die tijd optrad als gespreksleider.

    De vloek van Ierland, Max Pam,

    met eigennaam


    Mobiliteit is geen recht, maar een dienst. Inleiding André Hammer, directeur van Connekt en gastheer van deze sessie, krijgt als eerste het woord van gespreksleider Kees Mijnten.

    http://www.connekt.nl/connektiemag.html,

    Uitgelokt door gespreksleider Pieter van Hoof zei ze aan het begin principieel tegen IVF te zijn, maar verder in het debat ontpopte ze toch meer als pragmaticus met rekkelijke opvattingen.

    http://www.technologiefestival.nl/geheleverslag.pdf,

    Dat is, in een notedop, het slotdocument dat gistermiddag aan het einde van het Nationaal Platform Gobalisering in sneltreinvaart door gespreksleider Ton Planken werd gepresenteerd.

    NRC,

    "Doet het je dan helemaal niks als je ziet dat wordt nagespeeld dat er 1500 mensen omkomen en met de eeuwigheid te maken krijgen?", mengt gespreksleider Van Dijkhuizen zich - niet voor het eerst - in de discussie.

    Nederlands Dagblad,

    Criminoloog Yesilgöz, die ondertussen zijn pijp heeft opgestoken, krijgt op verzoek van gespreksleider Daan Roovers, hoofdredacteur van Filosofie Magazine, als eerste het woord.

    http://www.filosofiemagazine.nl/

    Dat zijn de voornaamste bezwaren die gespreksleider Hans van den Bergh heeft tegen de biografie van Hans van Straten.

    NRC,

    Harder gebonk, neerstortende lichamen, overmeesterde punks, afgevoerd in de handboeien, sussende woorden van gespreksleider Ischa Meijer.

    Twee eendjes en wat brood, Renate Rubinstein,

    Of hij niet wat naïef is, vroeg gespreksleider Karel de Vos, hoofdredacteur van het vakblad Misset Horeca.

    Meppeler Courant,

    De medewerkers van LTO MidOost gaven voorlichting over de gevolgen van het gebiedsgericht beleid zoals dat nu in de tweede inspraakronde zit, maar preekten ook voor eigen parochie. Voor Gerrit de Jonge (Wetering) aanleiding op te merken dat het voor de LTO pure business is [...]. Dat wenste gespreksleider Beent Keulen met klem tegen te spreken.

    Meppeler Courant,