glo


glo 1.0

(onderwijs en opvoeding; (vooral) in Suriname; verouderend)

gewoon lager onderwijs; basisonderwijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het glo…

is een vorm van onderwijs

  • [Samenstelling] bestaat uit zes leerjaren
  • [Functie] dient om kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar te onderwijzen
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar

    Algemene voorbeelden


    DSB (De Surinaamsche Bank) bestaat 150 jaar en komt nu met twee jubileumboeken: Duku, een aantrekkelijk leesboek, met een spannend verhaal voor kinderen van de midden- en bovenbouw en Geld moet rollen voor de hoogste klassen van het glo, de onderbouw van het voj en vos.

    http://werkgroepcaraibischeletteren.nl/vier-nieuwe-surinaamse-kinderboeken/,

    De districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini kennen ook dit schooljaar weer lage slagingspercentages voor het gewoon lager onderwijs (glo). Ronny Asabina, lid van de Vaste Commissie Onderwijs in het parlement, zegt dat het braakliggende terrein nog groot is en dat de miskenning niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar is.

    http://www.surinametimes.com/slagingspercentages-glo-binnenland-ver-onder-gemiddelde/,

    Leerlingen die willen oefenen voor hun examen of toets in juni en juli kunnen nu al beginnen. Op de internetwebsite http://www.ecoisonline.org zijn de examens van het vwo, havo en mulo en de eindtoets van het glo vanaf 2007 tot en met 2010 digitaal beschikbaar, geheel met de correctiemodellen.

    http://www.srnieuws.com/bericht.php?id=15959,

    De landelijk best geslaagden van het glo zijn gisteren in de watten gelegd door de Rotary Club Paramaribo Residence. Soedamah Chamil, Akkal Ishana, Behari Raviesh en Chin Si Jen Sherice zijn de best geslaagde glo-ers van Suriname.

    https://www.facebook.com/DagbladSuriname/posts/500156210070992,

    De opleiding tot leerkracht ko is volledig gescheiden van de opleiding tot leerkracht voor het gewoon lager onderwijs (glo). Met een leerkracht ko heeft men wel bevoegdheid om les te geven in het eerste en het tweede leerjaar van het glo.

    http://www.mijnpoort.com/spi/?page_id=18

    Zaterdag vond in de conferencehal van de Hermitage Mall de kwartfinale plaats van Suriname Spelling Bee. Leerlingen van het gewoon lager onderwijs (glo), speciaal onderwijs en voj-onderwijs hebben meegedaan tijdens dit contest. 25 leerlingen van het glo, 8 van het speciaal onderwijs en 13 van de muloschool gaan op 5 april woorden spellen tijdens de halve finale.

    https://www.facebook.com/rpthehotone/posts/677897688923001,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen