glossy


glossy 1.0

( Gezegd van tijdschriften en magazines.)
glimmend; op glanzend papier uitgegeven

Algemene voorbeelden


Pearls is niet het ultieme wetenschappelijke standaardwerk over dit onderwerp - daarvoor is het boek net te glossy - maar Joyce en Addison zetten wel op onderhoudende wijze de feiten op een rijtje.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een glossy blad
  • een glossy magazine
  • een glossy tijdschrift
  • glossy advertenties
  • glossy folders
  • glossy foto's
  • glossy papier
  • glossy reclamefoto's
  • glossy vrouwenbladen

Opzij heeft een zusje en dat zusje heet Sis. Ik vind het wel een strak plan! Sis als glossy blad naast Opzij.

http://www.neneh.nl/,

Is het saai ogende gopher voornamelijk georiënteerd op tekst, met het Web wordt alles wat er aan computertechniek voor handen is uit de kast getrokken. Dus behalve tekst verschijnen er ook plaatjes, geluid en zelfs videobeelden. En dat in een opmaak die nog het meest aan die van een glossy magazine doet denken.

De Internet-sensatie, Francisco van Jole,

Ik nam aan dat hij mijn ontslagpapieren te voorschijn ging halen, maar in plaats daarvan had hij een glossy tijdschrift in zijn hand.

Bezeten van mij, Nicci French,

Met zwoele ogen kijkt de mannequin de camera in, de azuurblauwe kijkers van haar hond blikken trouwhartig mee. Een foto uit de wereld van glossy advertenties en stijlvolle mode. In sensuele omstrengeling prijzen vrouw en hond een nieuw parfum aan: Oh my Dog!

Algemeen Dagblad,

"Hi mom, please send money!" staat ergens te lezen in een van de glossy folders.

NRC,

Glossy foto's van hele families glimlachend en gelukzalig kijkend rond de kerstboom.

http://www.ziezozelfhulp.nl/documenten/Column_Joey_Kerst.htm,

Ik heb ze nu maar snel even uitgeprint op glossy papier, maar als je een nog betere kwaliteit wilt hebben, dan download ik ze hierheen en laat er iemand van de fotoafdeling even naar kijken.

Ritueel des doods, Willem Zebregs,

Dit geldt tot op heden: nog steeds komt het huis voor als achtergrond op veel glossy reclamefoto's van produkten die op een andere manier moeten worden geassocieerd met het goede, Engelse leven uit voorbije tijden.

NRC,

Ze spelen in Amsterdam een soort Sex and the city na. De vrouwen zijn rond de dertig, vaak single en freelance. Ze hebben namen en beroepen die ook de glossy vrouwenbladen vullen. Meike is journalist en tekstschrijver, Marijn fotograaf, Fleur programmamaker, Marloeke acteur en producent, Nienke copywriter, Eline meubelontwerper en Lynn kledingstylist.

Algemeen Dagblad,

glossy 2.0

tijdschrift dat gedrukt is op glanzend papier, veel foto's bevat en vaak gaat over bekende personen, mode en andere trends of helemaal gewijd is aan één onderwerp of bekend persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een glossy…

is een tijdschrift

  • [Behandeling of bewerking] is gedrukt op glanzend papier
  • [Onstoffelijke inhoud] gaat vaak over bekende personen, mode en andere trends of is helemaal gewijd aan één onderwerp of een bekende persoon

    Algemene voorbeelden


    Ja, ik wil een miljonair is een zorgvuldig geregisseerde hype, waar - inherent aan het fenomeen - een prominente rol voor de media is weggelegd. Niet alleen voor de roddelbladen, de glossy's en De Telegraaf, ook voor kranten die zich tot voor kort verre hielden van opgeklopt schuim.

    De Limburger,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een gewone glossy

    Aan de buitenkant lijken we op alle onderdelen op een gewone glossy, maar een laag dieper zit een levensvisie die aansluit bij een nieuwe generatie vrouwen.

    http://www.ttg.nl/starstyle/redactioneleformule.htm

    gevolgd door als


    • glossy's als Elle en Marie Claire

    Avenue heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug. De eerste echte Nederlandse glossy ging in 1965 van start en werd al snel populair door de reisverhalen, de opvallende modereportages en de bijzondere fotografie. "Het had een unieke positie, omdat het enig in zijn soort was", aldus Van Wijk. Die monopoliepositie verdween toen eind jaren tachtig andere glossy's als Elle en Marie Claire zich op de markt waagden.

    Haarlems Dagblad,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen