egoglossy


egoglossy 1.0

(neologisme)

tijdschrift of tijdschriftnummer rond een bekend persoon; tijdschrift of tijdschriftnummer dat vernoemd is en soms ook gemaakt wordt onder redactie van een bekend persoon; tijdschrift of tijdschriftnummer dat gewijd is aan een bepaald persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een egoglossy…

is een tijdschrift

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] draait rond een bepaalde bekende persoon
  • [Betrokkene] wordt soms samengesteld door de persoon waar het tijdschrift over gaat
  • [Voorbeeld of specimen] is bijvoorbeeld de Goedele, de Jan, de Linda, de Maarten of de Youp

    Hoofdsemagram: glossy


    Algemene voorbeelden


    In het illustere rijtje van Bekende Nederlanders met een naamblaadje is er vanaf donderdag ook een plekje ingeruimd voor PVV-aanvoerder Geert Wilders, met de Geert. Maarten heeft er een, net als Linda, en Geert Wilders nu eindelijk ook: een eigen egoglossy.

    http://www.depers.nl/entertainment/519706/Egoglossy-voor-Geert.html,

    Sela© bedacht eerder dit jaar de Calvijnglossy. Zij leverde daarmee een eigenzinnige bijdrage naast alle officiële herdenkingen rond het 500ste geboortejaar van Calvijn. Het magazine was niet bedoeld als parodie op andere ego-glossy's, maar als een 'tribute to Calvijn'.

    http://www.pzc.nl/regio/zeeland/5037540/Spaanprijs-kunstenares-Sela.ece,

    Terwijl het in Nederland hard gaat met de ego-glossy, blijft het in Vlaanderen voorlopig bij de aankondiging van de Goedele.

    http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:c_peWNcy5qAJ:www.convergenceculture.org/weblog/De%2520Morgen.pdf+egoglossy&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESipFqsxGZGm9wKkig_aC-kdxdAetNZlOi4RzCVS081k8xnJWghYN3qFSjsh_vWkYczoJzv1buzBJSNiGdxQ6LBZI0DPKEZUsVlqi1c0zZ78dDDerJ-bBu96aUlUH5MeRKFZifIL&sig=AHIEtbQHJlxE3NmKvbBPG7k8VTLUwZXb8w&pli=1,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2007
    Samenhangende woorden (betekenis) egofictie