groeihypotheek


groeihypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting)

hypotheek voor starters die gedurende de looptijd naargelang de veranderende financiële mogelijkheden kan worden aangepast en zo als het ware meegroeit met degene die de hypotheek heeft afgesloten; meegroeihypotheek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een groeihypotheek…

is een hypotheek; is een lening; is een transactie

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] groeit mee met het inkomen van de hypotheeknemer
  • [Belanghebbende of begunstigde] is speciaal bedoeld voor starters

    Algemene voorbeelden


    Een voorbeeld van een vorm van groeihypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek met een kapitaalverzekering, die ook wel een hybride hypotheek wordt genoemd.

    http://starterslening.net/groeihypotheek/,

    Veel financiële instellingen bieden een dergelijke hypothecaire lening aan, de groeihypotheek. Hierbij zullen de maandelijkse lasten elke 2 jaar stijgen en dit gebaseerd op de te verwachten stijging van de index en een zekere loonevolutie.

    http://www.lening-simulatie.com/groeihypotheek/

    Er zijn voor de starter op de woningmarkt verschillende voordelen verbonden aan het afsluiten van een groeihypotheek. In de eerste plaats wordt er tijdens de looptijd niet afgelost op de hypotheekschuld. Dat betekent dat er gedurende de looptijd van de groeihypotheek maximaal dertig jaar volledig geprofiteerd kan worden van de fiscale aftrek van de hypotheekrente.

    http://starterslening.net/groeihypotheek/,

    De groeihypotheek is een van de beschikbare startershypotheken, waarmee de starter meer geld tot de beschikking kan krijgen voor het kopen van een eerste woning. De groeihypotheek kan op verschillende manieren vorm krijgen, maar het meest belangrijke kenmerk van deze startershypotheek is dat deze met de persoonlijke en financiële situatie meegroeit.

    http://starterslening.net/groeihypotheek/,

    De groeihypotheek is zoals de naam al zegt, een hypotheek die meegroeit met uw persoonlijke financiële situatie. Door dit kenmerk is de groeihypotheek vaak populair bij starters die verwachten dat hun inkomen in de loop der jaren nog zal gaan stijgen.

    http://www.hypotheek-aanvragen.nl/wp/hypotheek/groeihypotheek/hypotheekadvies/,

    Combinatiemogelijkheden


    met ander, nevengeschikt substantief


    • een groeihypotheek of meegroeihypotheek

    Accordeonhypotheken kunnen toegepast worden op elke hypotheek met variabele rente die op het einde volledig werd afgelost. Dus een starterslening, een 125%-krediet, een groei- of meegroeihypotheek.

    http://www.lening-simulatie.com/accordeonhypotheek/