guerrillashop


guerrillashop 1.0

(neologisme)

winkel die ergens tijdelijk, variërend van een dag tot enkele weken of maanden, wordt ingericht voor de verkoop van een bepaald modeproduct dat vaak ook op een bijzondere manier gepresenteerd wordt en voor een speciale doelgroep bestemd is, waarna de winkel soms naar een andere plaats, meestal een andere stad, wordt verplaatst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een guerrillashop…

is een winkel

      Algemene voorbeelden


      Nadat Viktor & Rolf, Raf Simons en Martin Margiela al met het Antwerpse juwelencollectief Atelier 11 samenwerkten, is het nu de beurt aan het creatieve bureau Mo Ka om een eigen juwelencollectie te ontwerpen. Samen bedachten ze de Glow in the dark-juwelencollectie, een reeks witte objecten in edelmetaal die in een fosforiserende poederlak werden gestoken waardoor ze in het donker oplichten. De schaar, de synthesizer en de discobal die in de juwelen terugkomen, benadrukken dat Mo Ka van alle markten thuis is. De eerste, gelimiteerde collectie wordt voorgesteld in een Brusselse guerrillashop die maar drie weken openblijft.

      https://www.standaard.be/cnt/gju26gltd?&articlehash=EYKJ8g54C5eXNKVxb%2Bh0vInPrfaY3lSLHALsncD93CBJbSEvUKaWqAZZ%2B6uJPbFrP%2FGIQgQOUk5ka8zXJsTISHdmHRkjPez659H0MiW5IItA%2FWyxirn3jYavNiIHB8RLEUJRTatiLGn0BIs72n049f89IxSfrTi1OfWHFw6N9%2BbuFxY6u9Bg81azf3zCSBU5l4ZEFIsyWvqSeVHnnqLz2hvsYg87e4ZI4VKw4H%2B410kKIkSCOJAP6qcl0PG90lcrB9SkCp5bqxj2Gw9RiX3wb%2F20%2Bk55T%2FSCBK17rQyV7%2BwZo6bULAAhK2S%2B0j4IHmOnh35jevWXbswqBfsE0U%2FDRQ%3D%3D,

      Ik heb één keer hier in huis een presentatie voor vrienden en bekenden gehouden, maar ook een keer met drie collega's in een atelier-aan-huis in het Oude Noorden en in een guerrillashop (een eendaagse verkooptentoonstelling op een bijzondere locatie) in Utrecht. Soms leent een styliste kledingstukken voor een fotoshoot, zoals laatst voor de tv-schermen op de Rotterdamse metrostations.

      https://aktiegroepoudewesten.nl/assets/uploads/2014/12/2009_02_00_Buurtkrant.pdf,

      Wat wij bijvoorbeeld niet wisten is dat de slechte onderlinge samenwerking niet zozeer onwil als wel een fundamenteel onderdeel van het DNA van de echte Schiedammer is. Het blijkt zijn oorsprong te vinden in de geheimhoudingsplicht over de productiewijze van de jenever in de verschillende branderijen. Daar ligt een interessante uitdaging. Want werkelijk in elk gesprek wordt ons verteld dat er beter samengewerkt moet worden. Een guerrillabibliotheek in de Hoogstraat in combinatie met daghoreca en een guerrillashop zien wij graag naast ons binnenstadsatelier verschijnen.

      https://docplayer.nl/8469697-Ontwikkelingsvisie-binnenstad-schiedam.html

      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2009
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal guerrilla shop
      Betekenis in brontaal idem
      Samenhangende woorden (betekenis) guerrillamarketing; guerrillastore