halvefinalist


halvefinalist 1.0

sportman, sportvrouw of sportclub die door eerdere resultaten in de ronden van een toernooi of reeks wedstrijden het recht heeft om in de halve finale te spelen; speler, speelster of sportploeg die uit mag komen of daadwerkelijk uitkomt in de halve finale; sporter of sportploeg in de halve finale

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een halvefinalist…

is een sportman of sportvrouw; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is doorgedrongen tot de halve finale van een sporttoernooi of reeks wedstrijden
  • [Activiteit of handeling] komt uit in de halve finale van een sporttoernooi of een reeks wedstrijden
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. een tennisser of tennister, een atleet of atlete, een badmintonspeler of badmintonspeelster, een biljarter, een judoka, een schaker of schaakster

    Hoofdsemagram: finalist


    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een halvefinalist…

    is een sportploeg; is een groep

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is doorgedrongen tot de kwartfinale van een sporttoernooi of reeks wedstrijden
    • [Activiteit of handeling] komt uit in de kwartfinale van een sporttoernooi of een reeks wedstrijden
    • [Voorbeeld of specimen] is bv. een voetbalelftal, een hockeyteam, een volleybalteam of een waterpoloploeg

      Hoofdsemagram: finalist


      Algemene voorbeelden


      De Nederlandse voetbalvrouwen zijn het EK in Zweden uitstekend begonnen. De equipe van bondscoach Roger Reijners, 4 jaar geleden halvefinalist, hield donderdag in het eerste groepsduel Duitsland op 0-0.

      http://www.destentor.nl/algemeen/sport/oranje-verrast-met-punt-tegen-duitsland-1.3910928,

      Rusland heeft zich donderdag ten koste van Italië geplaatst voor de halve finales van het EK volleybal. De Russinnen hadden het lang niet altijd makkelijk, maar wonnen wel met 3-1 (30-28, 20-25, 25-23, 25-20). Servië voegde zich later bij de halvefinalisten door België met 3-1 (19-25, 29-27, 25-11, 25-18) te kloppen.

      http://www.telegraaf.nl/telesport/24564222/__Rusland__halvefinalist_EK_volleybal__.html,

      Arjen Robben, die nog niet helemaal hersteld is van een buikspierblessure, zag vanaf de tribune in de Allianz Arena hoe de halvefinalist in de Champions League moeite had om openingen te vinden in de Berlijnse defensie.

      http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/433253/-meister-party-voor-robben-en-bayern-rekordmeister-officieus-kampioen.html,

      Hoe je het ook wendt of keert: de KNVB beker lijkt door de resultaten in de Eredivisie steeds belangrijker te worden voor Feyenoord, dat inmiddels halvefinalist is.

      https://www.fr12.nl/nieuws/35753-karsdorp-vindt-verlies-doodzonde-een-mokerslag.html,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • de jongste halvefinalist
      • (de) laatste halvefinalist
      • een negenentwintigjarige halvefinalist
      • een voormalige halvefinalist
      • tweevoudig halvefinalist

      Het mag gezegd worden dat de CLoD een opstap is naar het internationale niveau, want er zijn toch wat bekende namen die de CLoD wisten te winnen. Denk bijvoorbeeld aan tweevoudig Lakeside halvefinalist Wesley Harms, Ron Meulenkamp, Jimmy Hendriks en Sharon Prins.

      http://www.dartfreakz.nl/blog/wdfbdo-hoofdnieuws/champions-league-of-darts-2015-clod-de-voorbeschouwing/,

      De vierde titel van 2003 en het tweede Master Series-toernooi op gravel - dat stond er op het spel toen Federer in mei de finale van Rome haalde. In die finale stond hij tegenover de herboren Felix Mantilla, een negenentwintigjarige voormalige halvefinalist van Roland Garros, wiens beste periode achter hem lag.

      https://books.google.nl/books?id=ac9yAAAAQBAJ&pg=PT32&lpg=PT32&dq=%22halvefinalist%22&source=bl&ots=q3Kxe6ztAN&sig=-sOrHf3SdeMAOYaZLa8kJavY-oA&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjCj_6Nn5XLAhXBYA8KHXCrBFE4ZBDoAQhDMAc#v=onepage&q=%22halvefinalist%22&f=false,

      De mentale druk kan desastreus zijn voor het gemoed van een tiener. Jennifer Capriati, die op haar veertiende de halve finale van Ronald Garos bereikte (de jongste halvefinalist ooit) is daarvan een schoolvoorbeeld.

      http://www.biografieportaal.nl/recensie/kim-clijsters-de-koningin-astrid-van-het-vrouwentennis/,

      Raonic laatste halvefinalist in Melbourne. Milos Raonic heeft de laatste beschikbare plek in de halve finales van de Australian Open voor zich opgeëist. De Canadese tennisser was met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor de Fransman Gaël Monfils.

      http://frontpage.fok.nl/nieuws/726668/1/1/50/raonic-laatste-halvefinalist-in-melbourne.html,

      De laatste halvefinalist moet komen uit de partij tussen Meindert Bouman en Carel de Knegt.

      http://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/14876/surprise-van-biljarter-piet-van-der-vlist,

      Juventus laatste halvefinalist Coppa. Juventus heeft zich woensdagavond ten koste van SS Lazio geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Eén treffer bleek voldoende voor de overwinning.

      http://www.goal.com/nl/match/lazio-vs-juventus/2176654/report,

      • de andere halvefinalist

      Dat het een sterke poule was, blijkt wel uit het feit dat ook de andere halvefinalist Denemarken hier uit afkomstig was. Het hadden zelfs vier teams uit dezelfde groep in de halve finale kunnen zijn, maar de Engelse skip miste een uitgelezen kans om zijn kwartfinale te beslissen, waardoor Tsjechië als enige uit groep B doorging.

      http://www.curling.nl/pdf/persbericht_NCB_EJCC2014.pdf,

      met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


      • verliezend halvefinalist

      De Eanterse Dwarsliggen wisten beslag te leggen op de derde plaats. Zij wonnen de penaltyserie van de andere verliezend halvefinalist: Vriendenkring FC Twente.

      http://fctriessen.nl/02/06/2014/arjan-baas-wisselbokaal-wederom-naar-tubbergen/,

      met adjectivisch voltooid deelwoord


      • een uitgeschakelde halvefinalist
      • uitgeschakelde halvefinalisten

      Oké, toegegeven; de twee finalisten van de Champions League kwamen vorig jaar uit Duitsland. En de twee uitgeschakelde halvefinalisten kwamen ook niet uit Engeland, maar uit Spanje. En toch blijft de Premier League, die komend weekend van start gaat, de meest aansprekende competitie ter wereld.

      http://junioren.voetbal.nl/article/30960/top-5-titelkandidaten-engeland,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: in

      • halvefinalist in Ahoy
      • halvefinalist in Roland Garros

      Sijsling was vorig jaar halvefinalist in Ahoy, maar verloor veel punten omdat hij afgelopen week in Memphis in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

      http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/88843-dieptepunt-voor-nederlandse-tennissers.html,

      Vanhoudt en zijn medewerkers bouwen Tennisclub Diest uit tot een van de beste clubs van het land. Naast zoon Tom heeft hij sinds zijn dertiende ook Filip Dewulf onder handen, die het tot halvefinalist in Roland Garros 1997 zou brengen.

      https://books.google.nl/books?id=aLke5xbQsB4C&pg=PT15&lpg=PT15&dq=%22halvefinalist%22&source=bl&ots=HXTTaqkipn&sig=xMo0yJ-n6VPrBMog1XhHpkvVPec&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjCj_6Nn5XLAhXBYA8KHXCrBFE4ZBDoAQg6MAQ#v=onepage&q=%22halvefinalist%22&f=false,

      • halvefinalist in 2013

      Yanina Wickmayer verloor in Eastbourne en Birmingham in de kwalificaties, maar boekte in Nottingham, waar ze de kwartfinales haalde, enkele goeie overwinningen [...]. Kirsten Flipkens, halvefinalist in 2013, verdedigt een derde ronde.

      http://sportverteller.be/2015/06/27/wimbledon-preview-vrouwen-3/,

      Voorzetsel: op

      • halvefinast op de US Open
      • halvefinast op het WK

      Sjeng heeft de smaak te pakken. En hoe. De Limburger - halvefinalist op de US Open (2002) en drievoudig kwartfinalist op Wimbledon (2002-2004) - toonde tegen Sergi Bruguera dat hij nog altijd over fluwelen slagen beschikt: 7-5, 6-4.

      https://www.afastennisclassics.nl/nieuwsbericht/sjeng-niet-te-stoppen

      Voor Stephen Maguire (WS-15) zit het WK er al op. De Schot, in 2007 en 2010 nog halvefinalist op het WK, verloor in de eerste ronde van zijn landgenoot Anthony McGill (WS-32). McGill trok na een spannende strijd aan het langste eind: 10-9.

      http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/Snooker/1.2297228,

      Voorzetsel: uit

      • (drie) halvefinalisten uit Spanje

      Het tennistoernooi van Buenos Aires krijgt geen Spaanse finale. Met drie halvefinalisten uit Spanje was de kans levensgroot, maar Oostenrijker Dominic Thiem verstoorde het feestje van de Zuid-Europeanen.

      http://www.destentor.nl/algemeen/sport/thiem-verpest-spaans-feestje-in-buenos-aires-1.5724907,

      Voorzetsel: van

      • een halvefinalist van het ABN AMRO World Tennis Tournament
      • een halvefinalist van de Champions League
      • een halvefinalist van Roland Garros

      De vier halvefinalisten van de Champions League zijn bekend. Hoewel niet iedereen op voorhand de naam van Juventus had verwacht in dit stadium, mag het toch geen verrassing heten dat de Italianen zich bij Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München hebben gevoegd.

      http://nos.nl/artikel/2031909-vier-halvefinalisten-al-langer-eliteclubje.html,

      De vierde titel van 2003 en het tweede Master Series-toernooi op gravel - dat stond er op het spel toen Federer in mei de finale van Rome haalde. In die finale stond hij tegenover de herboren Felix Mantilla, een negenentwintigjarige voormalige halvefinalist van Roland Garros, wiens beste periode achter hem lag.

      https://books.google.nl/books?id=ac9yAAAAQBAJ&pg=PT32&lpg=PT32&dq=%22halvefinalist%22&source=bl&ots=q3Kxe6ztAN&sig=-sOrHf3SdeMAOYaZLa8kJavY-oA&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwjCj_6Nn5XLAhXBYA8KHXCrBFE4ZBDoAQhDMAc#v=onepage&q=%22halvefinalist%22&f=false,

      De eerste halvefinalist van de 43e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is bekend. Nicolas Mahut gunde de als achtste geplaatste Viktor Troicki slechts drie games: 6-2, 6-1.

      http://www.abnamrowtt.nl/nieuws/headlines/43e-editie/nicolas-mahut-eerste-halvefinalist,

      • de halvefinalist van 4 jaar geleden
      • de halvefinalist van het afgelopen EK

      Luis Suárez werd in de eerste helft node gemist bij de Uruguayanen. De halvefinalist van 4 jaar geleden heeft op papier een veel beter elfal dan Costa Rica, maar dat kwam op veld niet tot uiting.

      http://www.trouw.nl/tr/nl/31180/WK2014/article/detail/3672509/2014/06/14/Uruguay-verrassend-onderuit-tegen-Costa-Rica.dhtml,

      800m-loper Jan Van Den Broeck gooide deze zomer nog niet bepaald hoge ogen. Hij sukkelde met een contractuur en kon nog niet meteen die heel snelle tijd verwezenlijken. Daardoor mocht hij ons land niet vertegenwoordigen op de Europabeker en is de halvefinalist van het afgelopen EK indoor nog steeds op zoek naar de limiet voor het WK deze zomer.

      http://www.atni.be/2015/07/04/jan-van-den-broeck-vecht-terug-ik-ben-wel-degelijk-goed-in-vorm/,

      met telwoord ervoor


      • twee halvefinalisten
      • drie halvefinalisten
      • acht halvefinalisten
      • de eerste halvefinalist
      • de tweede halvefinalist
      • de derde halvefinalist
      • de vierde halvefinalist
      • de vier halvefinalisten

      Tot aan de kwartfinales werd Brazilië nog het meeste kans toegedicht. Alle vier de teams maken nu natuurlijk meer kans dan bij aanvang van het toernooi, maar van de vier halvefinalisten zijn de kansen van Oranje gedurende het toernooi het spectaculairst gestegen: van een outsider (3%) tot kanshebber met ruim 21% kans.

      https://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberichten/2014/07/argentijnen_10_keer_meer_over_voor_wk_titel_dan_nederlanders.html,

      Drie halvefinalisten op de Cadillac Match Play in San Francisco, een toernooi uit de lucratieve World Golf Championships, zijn bekend. De vierde komt er zondag in alle vroegte bij.

      http://www.bndestem.nl/algemeen/sport/duisternis-hindert-mcilroy-en-casey-in-san-francisco-1.4898325,

      Voor de halve finale van het bekertoernooi zijn inmiddels al Lekdetec.nl (winst op Amazone Utrecht) en Loon Lions (zege op Solar systemen Grasshoppers) geplaatst. De vierde halvefinalist komt uit het duel Groene Uilen tegen CTO Amsterdam dat eveneens dinsdagavond zal worden gespeeld.

      http://www.cbvbinnenland.nl/2710/artikel-2015-2016-Dinsdagavond-bekertopper-in-De-Driesprong.aspx,

      De vier halvefinalisten van de Champions League zijn bekend. Hoewel niet iedereen op voorhand de naam van Juventus had verwacht in dit stadium, mag het toch geen verrassing heten dat de Italianen zich bij Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München hebben gevoegd.

      http://nos.nl/artikel/2031909-vier-halvefinalisten-al-langer-eliteclubje.html,

      Dortmund is [...] de tweede halvefinalist in de DFB Pokal, eerder op de avond schaarde VfL Wolfsburg zich bij de laatste vier.

      http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/274509/worstelend-dortmund-na-verlenging-door-in-beker/,

      Zuid-Europa regeert in de Champions League en Europa League. Van de acht halvefinalisten komen er zes uit Spanje of Italië.

      http://www.vi.nl/nieuws/zuideuropa-domineert-halve-finales-europees-voetbal.htm?channel=phone,

      Mali is halvefinalist bij de Afrika Cup. In de kwartfinale versloegen de Adelaars gastland Gabon pas na strafschoppen: 6-5.

      http://www.voetbalnieuws.nl/algemeen/mali-dompelt-gabon-in-rouw/,

      Het NK beachvolleybal is sinds vrijdag in volle gang. Er zijn twee halvefinalisten bij de mannen en de vrouwen bekend. Morgen wordt bepaald wie de overige plekken in gaan vullen.

      http://www.volleybalkrant.nl/nieuwsbericht/9285/eerste-halvefinalisten-nk-beachvolleybal-bekend,

      De eerste halvefinalist van de 43e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is bekend. Nicolas Mahut gunde de als achtste geplaatste Viktor Troicki slechts drie games: 6-2, 6-1.

      http://www.abnamrowtt.nl/nieuws/headlines/43e-editie/nicolas-mahut-eerste-halvefinalist,

      met onbepaald voornaamwoord


      • alle halvefinalisten

      De 24 landen die volgend jaar deelnemen aan het EK voetbal in Frankrijk, verdelen met elkaar ruim 300 miljoen euro [...]. De zestien landen die zich plaatsen voor de achtste finales, krijgen allemaal 1,5 miljoen euro. De acht kwartfinalisten strijken 2,5 miljoen op, alle halvefinalisten 4 miljoen.

      http://www.ad.nl/ad/nl/4562/Voetbal/article/detail/4206189/2015/12/11/UEFA-verdeelt-ruim-300-miljoen-euro-bij-EK.dhtml,

      Pieter Timmers heeft zich op het EK zwemmen in het Duitse Berlijn vlot geplaatst voor de finale van de 200 meter vrije slag. Hij werd derde in zijn reeks (1:47.76) en zwom de vijfde tijd van alle halvefinalisten.

      http://www.aa-drink.com/nl/blog/46-sterke-timmers-met-vijfde-tijd-naar-finale-200m-vrij.html,

      met eigennaam


      • halvefinalist Wesley Harms

      Het mag gezegd worden dat de CLoD een opstap is naar het internationale niveau, want er zijn toch wat bekende namen die de CLoD wisten te winnen. Denk bijvoorbeeld aan tweevoudig Lakeside halvefinalist Wesley Harms, Ron Meulenkamp, Jimmy Hendriks en Sharon Prins.

      http://www.dartfreakz.nl/blog/wdfbdo-hoofdnieuws/champions-league-of-darts-2015-clod-de-voorbeschouwing/,

      • halvefinalist Denemarken

      Dat het een sterke poule was, blijkt wel uit het feit dat ook de andere halvefinalist Denemarken hier uit afkomstig was. Het hadden zelfs vier teams uit dezelfde groep in de halve finale kunnen zijn, maar de Engelse skip miste een uitgelezen kans om zijn kwartfinale te beslissen, waardoor Tsjechië als enige uit groep B doorging.

      http://www.curling.nl/pdf/persbericht_NCB_EJCC2014.pdf,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • kwartfinalisten en halvefinalisten

      Ik had nog geluk dat ik een uur later aan hoefde te treden dan de sommige al om 10:00 uur startende kwart- en halvefinalisten. Er werd zelfs al een finale van de meest gevorderde jongens gespeeld.

      http://www.bcupsilon.nl/badminton-clubkampioenschappen-2014/,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      halvefinalist 2.0

      iemand of een groep die doorgedrongen is tot de halve finale van een wedstrijd of verkiezing die niet met sport heeft te maken, bijvoorbeeld een wedstrijd op het gebied van muziek, dans, cabaret, film, literatuur of een verkiezing; persoon of groep in de halve finale
      De combinatiemogelijkheden zijn dezelfde als bij de betekenis 1.0.

      Betekenisbetrekking


      generalisering
      Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een halvefinalist…

      is een man of vrouw; is een persoon

      • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is doorgedrongen tot de halve finale van een wedstrijd of verkiezing
      • [Activiteit of handeling] komt uit in de halve van een wedstrijd; doet nog mee in de halve finale van een verkiezing
      • [Voorbeeld of specimen] is bv. een musicus of musicienne, een danser of danseres, een zanger of zangeres; is iemand die meedoet aan een verkiezing, waarin de beste in een bepaalde categorie wordt verkozen

        Hoofdsemagram: finalist


        Semagram (extra betekenisinformatie)


        Een halvefinalist…

        is een groep

        • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is doorgedrongen tot de halve finale van een wedstrijd
        • [Activiteit of handeling] komt uit in de halve finale van een wedstrijd
        • [Voorbeeld of specimen] is bv. een popgroep

          Hoofdsemagram: finalist


          Algemene voorbeelden


          Op 22 maart vindt in het Klokgebouw Eindhoven de eerste editie van Appelsap Klokgebouw plaats, een spin-off van het populaire hiphopfestival in het Amsterdamse Oosterpark. Miggs, halvefinalist van BNN's The Next MC, is een van de headliners.

          http://noisey.vice.com/nl/blog/miggs-de-bruin-burgemeester-van-eindhoven-rapcity,

          Na grondig en langdurig onderhandelen is onze Raad van Muzikale Fijnproevers er eindelijk uit: zie hier de halvefinalisten van Humo's Rock Rally.

          http://www.humo.be/rock-rally/361107/dit-zijn-de-20-halvefinalisten-van-humos-rock-rally-2016,

          Een oude bekende van Zangtalent.be en Mediawatchers.be dook tijdens de tweede uitzending van My Name Is ... op. Halvefinalist Oleg deed het als Joe Cocker-look-a-like meer dan uitstekend tijdens de voorrondes en de halvefinale.

          http://www.mediawatchers.be/nl/4/41791/My-Name-Is-halvefinalist-Oleg-begon-zijn-carriere-in-Vlaanderen-onder-de-vleugels-van-Ignace-Crombe,

          Op 22 oktober 2015 pitchten onderstaande halvefinalisten hun manuscript voor een literaire vakjury.

          http://manuscripting.nl/,

          Eerder dit jaar organiseerde C3 Church Amsterdam een concert met zangeres Shirma Rouse, achtergrondzangeres voor popster Anouk en halvefinalist in The Voice of Holland. Nu openen ze hun podium voor een worshipconcert met Martin Smith.

          http://www.events4christ.nl/index.php/event/4178/0,

          Sergei Bolotny won prestigieuze prijzen op internationale concoursen. Zo won hij in 1992 de 1e prijs op de 'Internationale Vioolcompetitie' in Oezbekistan en in 1995 de 'Leo Weiner Competitie' in Hongarije. Bolotny was in 1995 tevens halvefinalist op het 'Paganini Vioolconcours'.

          http://www.parkstadveendam.nl/node/15915,

          Jammer maar waar: de finale van de Grote Prijs van Nederland zat er niet in [...]. Een positie als avondwinnaar zat er op 24 oktober niet in. Dus komt het nu aan op stemmen! De halvefinalist met de meeste publieksstemmen gaat óók door naar de finale in Paradiso op 7 december.

          http://www.petervanvleuten.nl/index.php?start=16,

          Dichter Jonathan Griffioen (1987) was finalist van Write Now! 2012 en halvefinalist van de NK Poetry Slam 2015.

          http://www.cultura.nl/speel.RBX_AT_3370939.html,

          Combinatiemogelijkheden


          met telwoord ervoor


          • zes halvefinalisten
          • acht halvefinalisten
          • 18 halvefinalisten
          • 50 halvefinalisten
          • de vijfde halvefinalist

          De 26-jarige Pieter Pellens uit Neerpelt is een van de 18 halvefinalisten van de Internationale Wedstrijd Adolphe Sax, een muziekwedstrijd voor saxofonisten uit alle hoeken van de wereld die jonger zijn dan 31 jaar.

          http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/muziek/1.2137876,

          De zoektocht naar een nieuwe hitband is voorlopig even voorbij. Het ervaren Glorybox wint in Winston Kingdom en is daarmee de vijfde directe halvefinalist in de Amsterdamse Popprijs 2010.

          http://3voor12.vpro.nl/lokaal/amsterdam/archief/2010/september/glorybox-vijfde-halvefinalist.html,

          UvA-studente politicologie Annette Morón (21) heeft een plek in de halve finale voor de verkiezing van de jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties bemachtigd. Tijdens de voorronde afgelopen zaterdag in Utrecht debatteerden jongeren aan de hand van stellingen over kwesties die momenteel in de internationale politiek spelen. Een jury selecteerde vervolgens de zes halvefinalisten.

          http://www.folia.nl/actueel/1878/uva-studente-halvefinalist-vertegenwoordiger-vn,

          Alle acht halvefinalisten zullen vrijdag met een eigen, originele single komen. Onder de noemer The Story Of My Life, naar een idee van Pharrell Williams die coach is in de Amerikaanse Voice, worden die liedjes hen op het lijf geschreven.

          http://nlpop.blog.nl/talentenshows/2014/12/06/dit-zijn-de-halvefinalisten-voice-holland-5,

          Lukas Dhont, derdejaarsstudent Filmwetenschappen aan de KASK in Gent, zit in de halve finale van het prestigieuze Your Film Festival. Deze filmwedstrijd is onderdeel van het Filmfestival van Venetië en gaat op zoek naar 's werelds beste verhalenvertellers. Scott Free Productions, het productiehuis van de gerenommeerde Britse regisseur Ridley Scott - bekend van "Gladiator" en "Hannibal" - selecteerde 50 halvefinalisten uit meer dan 15.000 inzendingen.

          http://www.guido.be/Nieuws/ArticleDetail/tabid/251/ArticleId/8636/Default.aspx,

          Woordfamilie


          Als deel van een afleiding


          Als deel van een afleiding


          Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen