handbezem


handbezem 1.0

bezem die met de hand bediend kan worden, vooral in tegenstelling tot een bezem die ingebouwd is in een veeginstallatie e.d.; in het bijzonder ook: bezem die gebruikt wordt om de lijnen van een tennisveld te ontdoen van gravel of om kunstgras te ontdoen van bladeren e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een handbezem…

is een bezem; is een gebruiksvoorwerp

      Hoofdsemagram: bezem


      Algemene voorbeelden


      Aan het eind van iedere dag de rijbaan met een veeg-zuigwagen of handbezem reinigen. Bij vorstvrij weer is reinigen met water ook toegestaan (bv. tuinslang of gierton).

      http://de-wildeman.nl/wp-content/uploads/2012/06/INFORMATIEFOLDER-NIEUWBOUW-IN-DE-GEMEENTE-bedrijfsgebouw_20080129093704134.pdf,

      Sport-Thieme Handbezem Super-Top. Stevige bezem met kunststof laag over de aluminium steel. De steel is voorzien van een gewricht, zodat het gebruik erg makkelijk is, ongeacht het postuur van de gebruiker. Borstel van arenga.

      http://www.sport100.nl/advertentie/1229/sport-thieme-handbezem-super-top.htmlhttp://www.sport100.nl/advertentie/1229/sport-thieme-handbezem-super-top.html

      In de foodsector is hygiëne een must, maar ook in de non-food wil je het magazijn en het product voor jezelf en de klant schoonhouden. De vloer reinig je met een handbezem, of mop, of machinaal met een veeg- of schrobmachine.

      http://www.logistiek.nl/Warehousing/algemeen/2008/6/Schoon-schoner-schoonst-LOGDOS111184W/,

      Met een veegmachine is schoonmaken niet alleen veel leuker, maar [...] vooral veel sneller dan met de handbezem. Ter vergelijking: een kleine elektrische zitveger veegt al gauw 30 keer sneller dan een handbezem. De prestaties van een eenvoudige achterloopveger liggen vanwege het lagere tempo wat lager.

      http://www.logistiek.nl/Warehousing/algemeen/2008/6/Schoon-schoner-schoonst-LOGDOS111184W/,

      Kunstgras is onderhoudsarm, het is echter aan te raden om klein onderhoud te plegen. Het regelmatig uitvoeren van dit onderhoud verlengt de levensduur van Rolugras. De volgende producten kunt u hiervoor gebruiken en zijn te koop bij Rolugras: De Handbezem om kleine dingen zoals bladeren van uw kunstgrasgazon te vegen.

      http://www.rolugras.nl/index.php?id=25

      Na het doornemen van uw ontwerp, is uw tuin nog steeds leeg of in oude staat. Van hieruit gaat De Tuinen van Nuis een start maken naar uw droomtuin! Denk hierbij aan het bepalen van de defintieve materialen, beplanting, bodembewerking en sierbestrating. Alles wordt nauwkeurig in overleg met u als klant in werking gezet! Een geweldig proces van graver tot handbezem, op weg naar uw droomtuin.

      http://www.detuinenvannuis.nl/aanleg.html

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      handbezem 2.0

      ((vooral) in Suriname)

      stoffer
      Incidenteel in deze betekenis ook in Nederland gebruikt, ook in historiserend verband.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een handbezem…

      is een gebruiksvoorwerp

          Hoofdsemagram: stoffer


          Algemene voorbeelden


          The Ugly American' [...]. De hoofdpersoon, die Lelijke Amerikaan dus, werkt op de Amerikaanse ambassade in Vietnam, toen nog een achterlijk land. Hij ontdekt dat oude Vietnamese vrouwen vaak rugklachten hebben en hun vloeren bezemen met handbezems. Het verband is snel gelegd. Hij introduceert de bezemsteel als technologische innovatie.

          http://parbode.com/index.php?option=com_content&task=view&id=976&Itemid=23&ed=47,

          Bezemen: Deze methode moet beperkt worden tot het verwijderen van stof en vuil gemengd met rommel bijv. papier, sigarettenpeuken etc. Benodigdheden: Bezem met een lange steel; Stofblik; Borstel met een korte handgreep (handbezem); Afvalbak of -zak.

          http://www.apura.org/download/artikel/200605152129_Hotel_Housekeeping_NL.pdf.,

          Hele mooie landelijke handbezem, gemaakt naar oud voorbeeld. Ideaal voor gebruik buiten en niet alleen ontzettend handig, maar ook een pracht decoratiestuk [...]. De bezem is 21,5 cm lang bij 7,5cm bij 6,5 cm. De handbezen kan worden opgehangen.

          http://www.oldstuffshop.nl/puurlandelijk4.html

          Schaf een kruimelzuiger aan. Zo hoef je niet bij het minste of geringste de hele stofzuiger uit z'n schuilplaats te halen. Hij is ook goed te gebruiken om de treden van de trap schoon te zuigen. Geen budget om een kruimelzuiger aan te schaffen? Gebruik een handbezem met lange steel voor kleine knoeipartijen.

          http://www.mamaenzo.nl/mama/lifestyle/25-handige-snelle-schoonmaaktips,

          Vaste verbindingen


          Woordfamilie


          Als deel van een afleiding