hangbuikzwijntje


hangbuikzwijntje 1.0

klein varken met een gedrongen kop, vaak een donkergrijze of zwarte vacht en een wat doorgezakte rug en een hangbuik die vaak de grond raakt, dat stamt uit China en Vietnam maar dat ook in onze streken populair geworden is, onder andere in kinderboerderijen en als hobbydier; hangbuikzwijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hangbuikzwijntje…

is een zwijn; is een zoogdier; is een dier

      Wetenschappelijke naam: Sus scrofa vittatus

      Rijk Animalia; Dieren
      Stam Chordata; Chordadieren
      Klasse Mammalia; Zoogdieren
      Orde Artiodactyla; Evenhoevigen
      Familie Suidae; Varkensachtigen
      Geslacht Sus; Echte zwijnen
      Soort Sus scrofa; Varken

      Algemene voorbeelden


      Hij kwam van de kinderboerderij, het was een beertje, en hij was gesneden. Meer details zal ik nooit te weten komen. Alleen de natuur zal bevestigen dat het een bastaard is. Een hangbuik had hij niet, zijn oren en neus waren afwijkend van die van een hangbuikzwijntje, en ook de twee roze sokjes doen vermoeden dat tenminste een van de ouders destijds is vreemdgegaan.

      Scouting; Kriep; Roodmerk; Mexico; Jozef; Het oog, Peter van Zeeland,

      Anderzijds is het weer wel ruimhartig toegestaan muizen, ratten en kakkerlakken op gruwelijke wijze om het leven te brengen, wat men met salamanders maar beter niet kan doen, hangbuikzwijntjes trouwens ook niet en een gezellig knagertje als de marmot al helemaal niet.

      http://www.ruudverdonck.nl/archief/COLS02031.html,

      Dwergvarkentje wordt superzwijn. Toen Toy 3,5 jaar geleden als big bij de familie Oostmeyer in het Groningse Hoogezand in huis kwam, was zij een piepklein en schattig hangbuikzwijntje. Zij sprong moeiteloos vrolijk achter poes Rambo door het kattenluik de tuin in. Inmiddels hoeft Toy dat niet meer te proberen; zij ontpopte zich als een reusachtige zeug.

      De Telegraaf,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een Vietnamees hangbuikzwijntje

      Heb je trouwens Evelien al gezien ons vietnamees hangbuikzwijntje.

      http://www.geitenboerderij.nl/

      Behalve geiten vinden we op de kinderboerderij ook een kalfje, een aantal vietnamese hangbuikzwijntjes, een varken en een heleboel mooie en verschillende soorten kippen.

      http://www.geitenboerderij.nl/