hartspecialist


hartspecialist 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van ziekten en afwijkingen aan hart en bloedvaten zoals de kransslagaders; cardioloog

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hartspecialist…

is een arts; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Ondanks het voorhanden zijn van gerichte therapieën, zijn de vooruitzichten van mensen met hartfalen over het algemeen niet best. Ze zijn volgens de hartspecialisten slechter dan die van de meeste kankerpatiënten.

      Meppeler Courant,

      Het duurde gemiddeld een uur langer voordat patiënten een dotterbehandeling ondergingen in een gespecialiseerd hartcentrum. Toch waren de resultaten in de tweede groep gedurende de eerste dertig dagen na het infarct beter. Slechts 8 procent overleed acuut of tengevolge van een nieuw infarct of een beroerte, tegen 13,7 procent in de groep die de stolseloplosser kreeg. Dit goede resultaat is vooral te danken aan een sterke vermindering van het percentage patiënten dat in de gedotterde groep een tweede infarct kreeg: 1,3 procent tegen 7,6 procent van de patiënten die een stolseloplosser kregen [...]. Inmiddels vormen de uitkomsten van dit soort onderzoeken een belangrijk thema voor hartspecialisten.

      Reformatorisch Dagblad,

      De hartspecialisten hebben nog geen oplossing gevonden om het versneld dichtslibben van kransslagaders na het openrekken tegen te gaan, zo viel te vernemen op het jaarcongres van de American Heart Association.

      De Standaard,