helikoptertaxi


helikoptertaxi 1.0

(transport, verkeer en reizen)

helikopter die inclusief piloot gehuurd kan worden om op een bepaalde bestemming te komen; helikopter die als taxi fungeert; helitaxi

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een helikoptertaxi…

is een helikopter; is een luchtvaartuig

  • [Functie] dient voor het vervoer van passagiers met een helikopter door de lucht

    Algemene voorbeelden


    Continental biedt helikoptertaxi New York. Aan passagiers met een BusinessFirst ticket biedt Continental Airlines gratis een 8 minuten durende vlucht vanaf haar New Yorkse luchthaven Newark naar een heliport in Manhattan. Dit scheelt voor zakelijke reizigers zeker een uur.

    http://www.missethoreca.nl/Hotel/Nieuws/2007/9/Continental-biedt-helikoptertaxi-New-York-HOR024235W/,

    Openbaar vervoersbedrijf Connexxion en Helinet beginnen een helikopter-taxi tussen Rotterdam en Amsterdam. De lijndienst richt zich op zakenmensen. Een enkeltje met de helikopter kost 170 euro. Het is de bedoeling dat de heli's vanaf volgend jaar gaan vliegen tussen de grote steden en uiteindelijk ook naar verder weg gelegen bestemmingen als Heerenveen of Groningen. De helikopter-taxi is er uiteraard ook om de files te omzeilen en snel op de plaats van bestemming te komen.

    http://www.rijnmond.nl/nieuws/05-09-2006/helikopter-taxi-rotterdam-amsterdam,

    De helikoptertaxi's van Schreiner vliegen thans geregeld ten behoeve van de REM en oliemaatschappijen in het Waddengebied. "Er is één zakenman die zich geregeld per helikoptertaxi van zijn Kantoor te Rotterdam naar zijn fabriek in Twente laat vervoeren," zei de heer Stuy.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010836102:mpeg21:a0276,