heterofiel


heterofiel 1.0

met een heteroseksuele geaardheid; een heteroseksuele geaardheid hebbend; heteroseksueel

Algemene voorbeelden


De conventionele hetero-ideologie die predikt dat 95% van de mensen heterofiel is en de rest, al dan niet incluis 5% homofielen, een afwijkend, gestoord gedrag is, is in de grond een puur fascistische overtuiging.

http://members.lycos.nl/ellendelingen/resume.html

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een heterofiel koppel
  • een heterofiel paar
  • heterofiele koppels
  • heterofiele paren

Heterofiele koppels bezitten de keuzevrijheid tussen het wettelijk huwelijk en het concubinaat. Homofiele koppels daarentegen wordt een keuze opgedrongen [...]. De roep naar samenlevingskontrakten dient dus te worden geplaatst in het kader van het ontbreken van een keuzevrijheid voor homofiele koppels, met als onderliggend element de erkenning van het homo-zijn.

De Standaard,

In onze samenleving is [...] het huwelijk de enige wettelijke erkende vorm van samenleving tussen twee mensen. Voor mensen die op een andere manier met elkaar duurzaam samenleven is er nog veel meer reden om hun materiële verhouding goed te regelen. We denken hier aan broer en zus, heterofiele en homofiele paren enz.

http://www.xs4all.nl/~advocare/noframe/folder70.htm

heterofiel 2.0

iemand die heteroseksueel is; heteroseksueel persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een heterofiel…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is heterofiel; is heteroseksueel

    Hoofdsemagram: persoon


    Algemene voorbeelden


    Aangezien [...] verschillende groepen in diverse steden actief waren, groeide het besef dat meer samenwerking noodzakelijk was om de maatschappelijke positie van homofielen verder te verbeteren [...]. Tijdens een eerste overleg, begin 1970, werd er nog vooral informatie uitgewisseld over opgedane ervaringen en de moeilijkheden waarmee men zich geconfronteerd wist, vooral op het vlak van de opvang van de homofiel en de voorlichting van de heterofiel.

    http://www.holebifederatie.be/downloads/d_holebisinbeweging.pdf,

    Langzamerhand stapt Jan af van het idee dat homofilie een 'speciale' zonde is, en dat daarom een heterofiel hem niet kan begrijpen of helpen. Hij gaat inzien dat heterofielen net zo goed als homofielen aan de verleiding tot seksuele zonde onderhevig zijn, en dat een homofiel die 'Playgirl' leest, niet zwaarder zondigt dan een heterofiel die 'Playboy' leest.

    http://www.pastoralecounseling.org/