hfdst.


hfdst. 1.0

((vooral) geschreven taal)

hoofdstuk
Vooral gebruikt in verwijzingen, gevolgd door een getal. Ook wel gespeld als hfdst, dus zonder punt, of als Hfdst. en Hfdst (met hoofdletter).

Algemene voorbeelden


Zorgbreed zijn voor werkdrukvermindering (met ingang van 1999 en oplopend in de daarop volgende jaren) extra middelen ter beschikking gesteld (Zorgnota 2001, hfdst. 9).

http://www.rvz.net/Nieuws/Werk99/vwsprof.pdf,

Ten slotte zal de vraagstelling van deze voorstudie worden aangegeven (hfdst. 5).

http://www.wrr.nl/admin/pdf/voorstudies/v110.pdf

Gids in de Thuiszorg - Inhoudstafel (316 p.). • Voorwoord • Inleiding • Hfdst 1: Werkgroep Thuisverzorgers vzw (nu KeM vzw) • Hfdst 2: Maatschappelijke context van de thuiszorg • Hfdst 3: Thuiszorg van begin tot einde • Hfdst 4: Emotionele en relationele ervaringen van de mantelzorger.

http://www.kenniscentrummantelzorg.be/wp/?page_id=825&category=3

Ook dat men Jezus azijn laat drinken, herinnert aan een psalm: in psalm 29 wordt de verdrukte psalmist gif te eten en azijn te drinken aangeboden. Het is dus geen daad van medelijden, maar een ultieme vernedering. Bij Johannes (hfdst. 19, v. 28-30) wordt deze scène schijnbaar minder negatief voorgesteld: Jezus vráágt er zelfs te drinken [...] en drinkt van de azijn.

http://www.gva.be/dossiers/-p/pasen/mattheus.asp

Vooral hfdst. 1 bevat veel vooruitwijzingen.

http://www.boekverslag.com/

Een verificatiesysteem zal worden opgezet waarmee de verwachtingen van zowel de gidsen als de meteoroloog op routinebasis kunnen worden geverifieerd (zie hfdst. 2).

http://www.knmi.nl/onderzk/index-nl.html

Beargumenteerd wordt dat deze publieke dimensie van kennis niet alleen een wetenschappelijk kenmerk van kennis is, maar ook een maatschappelijke vereiste (hfdst. 2).

http://www.wrr.nl/admin/pdf/voorstudies/v110.pdf

In het Regeerakkoord (Hfdst I, 5) wordt gesteld dat departementen hun inkoopbeleid dienen te verbeteren.

http://www.minbzk.nl/e-overheid/1.1.asp

Er zijn verschillende goede calciumproducten in de handel, persoonlijk raad ik alle middelen af die zijn vervaardigd voor gebruik bij zoogdieren, omdat die een andere calciumbehoefte hebben (zie hfdst voeding).

http://www.kameleon.to/

Al deze nagenoeg fantastische omstandigheden verhinderen niet dat het boek wel degelijk gedeelten bevat, die aan de werkelijkheid doen denken. Zo de geschiedenis van Barnabas en z'n familie (hfdst. 15 e.v.). Dit verhaal neemt niet minder dan een vijfde van de tekst in beslag.

Klaas kwam niet, W.F. Hermans,