hotelschool


hotelschool 1.0

school die opleidingen biedt voor de verschillende functies in het hotelwezen of de horeca in ruimere zin, zoals die van kok, sommelier of hotelmanager; school voor het hotelvak

Semagram


Een hotelschool…

is een school

   Algemene voorbeelden


   Er waren ook beelden van een kampvuur dat hij in de ochtenduren na het ophouden van de regen onder algemene vrolijkheid tussen de tenten met de kinderen gehouden had. Ze zaten of stonden of holden daar allen met een deken om de schouders en kleurige vegen verf op hun gezicht, terwijl ze warme chocola dronken en pannenkoeken aten, geleverd en bereid door de leerlingen van een hotelschool.

   Verborgen schade, Aster Berkhof,

   Op de benedenverdieping zijn er, naast het modern 'free-flow'-restaurant en de grote didactische keuken waar de leraars van de hotelschool en van de avondschool elke dag praktijkles geven en lekker eten bereiden, nog sanitaire installaties, een tv-zithoek en een aantal lokalen voor recreatie.

   http://www.digitaalbrussel.be/webpages/thema/overheden/vgc/openbaarheid/college/98_99/0122/beleidsbrief_17.html

   Voor wie het getuigschrift van het middelbaar onderwijs heeft behaald, richt de hotelschool Ter Duinen een specialisatiejaar hotelbeheer en management in.

   http://www.hotelschoolkoksijde.be/frameset.htm

   Voor degenen die zich verder willen verdiepen in alle geheimen van de cultuur van de wijn en van de wijnhandel richt de hotelschool een specialisatiejaar "drankenkennis" in.

   http://www.hotelschoolkoksijde.be/frameset.htm

   Woordfamilie


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   hotelschool 1.1

   opleiding aan een hotelschool

   Algemene voorbeelden


   Uiteindelijk stopt hij met de hotelschool om helemaal te gaan voor Volumia! Al is hij na jaren hotelschool nog steeds met tweedejaars vakken bezig, hij vindt het een grote stap.

   http://www.volumia.com/

   Zíjn keuze om boer te worden gaf de doorslag bij het besluit om het avontuur in Nieuw-Zeeland aan te gaan. Want boer worden in Nederland is welhaast onmogelijk [...]. 'Tijdelijk zal het gezin uitelkaar vallen. Marjolein (18) wil de Hotelschool afmaken en wil over anderhalf jaar nakomen'.

   De Limburger,