huidarts


huidarts 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van huidaandoeningen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een huidarts…

is een arts; is een persoon

 • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van huidaandoeningen

  Hoofdsemagram: arts


  Algemene voorbeelden


  Bij een ernstige of langdurige acne is het zeker van belang om een bezoek te brengen aan je huisarts, die je zal doorverwijzen naar een huidarts, de dermatoloog. Er bestaat nog geen medicijn om acne volledig te doen verdwijnen, maar de huidarts zal je wel medicijnen voorschrijven om de acne te verminderen.

  http://www.bodyboetiek.nl/index.html

  Psoriasis komt dus in verschillende vormen voor. De huidafwijkingen zijn vaak zo herkenbaar dat de huidarts (dermatoloog) meestal direct de diagnose kan stellen. Om de ernst van de psoriasis te bepalen, gebruikt hij de zogeheten PASI-score. PASI staat voor Psoriasis Area and Severity Index ofwel psoriasis index naar uitgebreidheid en ernst. De huidarts gebruikt deze meting tijdens de onderzoeken om het effect van een bepaalde behandeling te meten.

  http://www.psori-ver.nl/

  Bij allergisch contacteczeem kan men door middel van huidtests onderzoek doen naar de oorzaak van het eczeem. Dergelijke tests zijn er niet voor ortho-ergisch contacteczeem. Een allergisch contacteczeem is niet besmettelijk en niet erfelijk. De huidarts kan door middel van plaktests stoffen opsporen waarvoor u overgevoelig bent. De te testen stoffen worden in kleine "kamertjes" met pleisters op de rug geplakt en 2 dagen later weer verwijderd.

  http://leden.tref.nl/~ruthcos/probleem/eczeemcont.htm