inburgeringstraject


inburgeringstraject 1.0

traject dat een inburgeraar, meestal iemand die afkomstig is uit een land buiten de EU, volgt om aan de inburgeringseisen te voldoen en dat onder andere bestaat uit het volgen van een inburgeringscursus en het afleggen van een inburgeringsexamen; traject dat een inburgeraar volgt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een inburgeringstraject…

is een traject

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een traject dat een inburgeraar volgt om aan de inburgeringseisen te voldoen, en dat onder andere bestaat uit het volgen van een inburgeringscursus en het afleggen van een inburgeringsexamen

    Hoofdsemagram: traject


    Algemene voorbeelden


    De gemeente stopt per direct met inburgeringstrajecten aan vrijwillige inburgeraars en mensen die moeten inburgeren in het kader van gezinsvorming of gezinshereniging. Alleen de asielgerechtigden die verplicht moeten inburgeren, komen nog in aanmerking voor een alfabetiseringstraject.

    http://gemeente.groningen.nl/b-w-besluiten/alleen-nog-inburgeringstrajecten-voor-mensen-die-asiel-krijgen,

    De raad meent dat het overweging verdient de dagstructurering (in asielzoekerscentra) onderdeel te maken van de inburgering en asielzoekers na verloop van enige tijd, maar nog tijdens de asielprocedure deel te laten nemen aan inburgeringstrajecten.

    http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_200003,

    De andere prioriteit betreft het onderwijs Nederlands als tweede taal binnen het inburgeringstraject.

    http://www.taalunie.org/_/publicaties/default.html

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een inburgeringstraject aanbieden
    • een inburgeringstraject doorlopen
    • een inburgeringstraject ontwikkelen
    • een inburgeringstraject volgen

    Er komen meer middelen voor gemeenten om nieuwkomers zonder volledige status inburgeringstrajecten aan te bieden.

    http://www.e-stem.nl/,

    De gemeenten hebben de eerstvolgende jaren onvoldoende middelen om jaarlijks alle 27.000 nieuwkomers een inburgeringstraject te laten doorlopen.

    Meppeler Courant,

    Ook wordt een inburgeringstraject ontwikkeld voor Antillianen ouder dan zestien jaar, die op de Antillen een voorbereidend traject hebben gevolgd.

    http://www.bds.rotterdam.nl/

    Zo'n 1.500 volwassen anderstalige nieuwkomers kunnen daardoor een inburgeringstraject volgen: Nederlands leren, vertrouwd raken met onze samenleving en een opleiding krijgen met uitzicht op een baan.

    Gazet van Antwerpen,

    met adjectief ervoor


    • het reguliere inburgeringstraject

    In Maastricht krijgen nieuwkomers die vanwege traumatische ervaringen, ziekte of concentratieproblemen niet kunnen deelnemen aan het reguliere inburgeringstraject, thuis Nederlandse les en maatschappelijke begeleiding.

    http://www.humanitas.nl/jaarverslag/index.html,