incestvader


incestvader 1.0

vader die incest pleegt met een of meer van zijn kinderen
Het woord beleefde een opleving in 2008, toen de wereld geschokt werd door het nieuws dat de Oostenrijker Josef Fritzl zijn dochter 24 jaar lang misbruikt had en acht kinderen bij haar had verwekt. In de daaropvolgende jaren kwamen overal ter wereld meer van dat soort zaken aan het licht.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een incestvader…

is een vader

  • [Activiteit of handeling] pleegt incest met een of meer van zijn kinderen

    Hoofdsemagram: vader


    Algemene voorbeelden


    Proces Duitse incestvader van start. In Duitsland is de rechtszaak begonnen tegen een man die acht kinderen zou hebben verwekt bij zijn stiefdochter. Hij zou ook zijn eigen dochter en stiefzoon jarenlang hebben misbruikt.

    http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/02_februari/15/buitenland/proces-duitse-incestvader-van-start.xml,

    Incestvader krijgt 22 jaar cel. Een 66-jarige man uit Australië die zijn dochter 28 jaar lang verkrachtte en vier kinderen bij haar verwerkte, is vandaag veroordeeld tot 22 jaar cel. Dat melden Australische media. Het misbruik begon toen de dochter 13 was.

    http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/18991,

    Minstens 109 jaar cel voor Amerikaanse incestvader [...]. Een Amerikaanse man heeft zijn dochter tientallen jaren lang seksueel misbruikt. In die periode kreeg zij minstens drie kinderen van hem.

    http://www.nieuwsophetweb.nl/?p=12419,

    Incestvader liet dochter na elke bevalling in de steek. De Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter 24 jaar lang in de kelder opsloot en verschillende kinderen bij haar verwekte, zal vervolgd worden voor moord. Hoewel hij niemand vermoord heeft, moet hij terecht staan omdat één van de kinderen na de geboorte in de kelder is gestorven. Hij liet zijn dochter na elke bevalling aan haar lot over.

    http://www.leidschenveen.com/modules/news/print.php?storyid=276,

    Maria was dienstbaar aan God, aan het hele gezin en later aan de hele Kerk van Christus. Zij bleef maagd. Jozef respecteerde haar en hij was een zorgzame echtgenoot en voedstervader van Jezus. Niet voor niets wordt hij de beschermer van het gezin genoemd. Zijn houding staat wel lijnrecht tegenover het gedrag van de incest-vader.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010825794:mpeg21:a0214,

    Een andere typering van de incestvader is die van zielepoot. De man die misschien in zijn jeugd veel warmte en begrip tekort is gekomen, kan zijn seksuele drijfveren niet zo goed beheersen en daardoor zijn verleidelijke dochter niet weerstaan.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010562767:mpeg21:a0103,