industriële bakkerij


industriële bakkerij 1.0

groot bedrijf dat op grote schaal brood (en vaak ook banket) met een beperkte houdbaarheid vervaardigt en levert aan horecagelegenheden, supermarkten, ziekenhuizen, etc.

Semagram


Een industriële bakkerij…

is een bedrijf

  • [Omvang concreet] is een groot bedrijf
  • [Activiteit of handeling] vervaardigt brood (en vaak ook banket)
  • [Wijze] vervaardigt machinaal op grote schaal bakkerijproducten
  • [Belanghebbende of begunstigde] levert aan horecagelegenheden, supermarkten, zorginstellingen zoals ziekenhuizen, etc.
  • [Betrokkene] heeft doorgaans veel personeel in dienst
  • [Product of vrucht] vervaardigt brood (en vaak ook banket) met een beperkte houdbaarheid

Algemene voorbeelden


Het industrieel bakkersbedrijf werkt veelal in ploegendiensten en met zogenaamde continu-ovens en levert vanwege de bedrijfsomvang veelal aan supermarkten, bedrijven en instellingen met bedrijfskantines, cateraars of aan ziekenhuizen. Soms heeft een industriële bakkerij zelf een aantal verkooppunten, waar wel rechtstreekse afzet aan de consument plaatsheeft.

http://www.gzp.nl/main/gzp/index.htm

Ambachtelijke bakkers zijn een uitstervende soort, zegt bakker Carel Demeestere uit Gent. En dat vindt hij heel jammer: Want brood uit een industriële bakkerij is minder lekker, en minder stevig, volgens hem. Daarom wil Demeestere een vereniging voor artisanale bakkers oprichten. Om zich tegen de heersende trend van 'industriële broden' af te zetten.

http://www.radio1.be/programmas/pepi/685865

"Industriële bakkerijen als Quality Bakkers en Saba zijn niet in staat om hun produkten ovenvers op de schappen van de supermarkt te krijgen. De grote kracht van de kleine bakkers is en blijft hun versheid en niet te vergeten hun groter assortiment", meent Sluimer.

NRC,

Gisterennamiddag was er in het Turnhoutse stadhuis een crisisvergadering voor de industrie. Verschillende voedings- en farmaceutische bedrijven draaiden met besmet water. Vrachtwagens met brood van een industriële bakkerij werden teruggefloten.

De Standaard,