inflatiebestendig


inflatiebestendig 1.0

( Gezegd van aandelen, bezittingen, fondsen, inkomens, leningen, pensioenen, onroerend goed e.d.)
bestand tegen inflatie; bestand tegen de gevolgen van de inflatie; de gevolgen van inflatie tenietdoend

Algemene voorbeelden


Anderzijds is bekend dat overheidstekorten en daaruit resulterende inflatie en instabiliteit met name schadelijk zijn voor de positie van de armsten, die immers niet beschikken over inflatiebestendige bezittingen, beleggingen, of inkomen.

http://www.minbuza.nl/OriginalDocuments/c_64242.pdf,

Een 'zeker' of een inflatiebestendig pensioen? In de Relevant Nieuwsbrief van medio juli hebben wij u de vraag gesteld waar uw voorkeur naar uitgaat: een zeker of een inflatiebestendig pensioen.

https://www.abnamro.nl/nl/.../Relevant_-_1_-_Pensioenstelsels.pdf,

"Bij een lijfrente kun je je vermogen of pensioen laten groeien door middel van verzekerings- of bancaire producten. Hierbij zijn de rendementen over het algemeen vrij laag maar het biedt wel meer zekerheid. Het is ook mogelijk om je kapitaal te beleggen in een fonds dat belegt in vastgoed. Je profiteert dan van een hoger rendement dat bovendien inflatiebestendig is, maar je loopt wel meer risico."

http://www.pensioenpower.nl/vastgoedlijfrente-synvest.html,

Kortlopende en inflatiebestendige leningen bieden een lagere couponrente dan gewone obligaties. Maar daarom worden die coupons en de aflossingsbedragen regelmatig aan de inflatie aangepast.

http://financieel.infonu.nl/beleggen/55343-hoe-tegen-inflatie-beschermen.html

In onze zoektocht naar aandelen waarvan verwacht mag worden dat zij inflatiebestendig zijn, riepen wij de raad in van de hoofdredacteur van Morningstar's StockInvestor, Paul Larson. Hij gaf ons een aantal tips om bedrijven te vinden die waarschijnlijk bestand zijn tegen een periode van hogere inflatie en leverde ons ook een aantal specifieke suggesties voor aandelen.

http://www.morningstar.be/be/news/35560/Biedt-in-inflatie-het-hoofd-met-aandelen---deel-1.aspx,

Het dividendrendement op de meeste aandelen ligt veel hoger dan de marktrente en bedrijfswinsten zijn inflatiebestendiger dan vaste rentecoupons.

http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/30331/2012-wordt-opnieuw-lastig-beursjaar,

Onroerend goed is vaak inflatiebestendig en heeft een gemiddeld risicoprofiel. Het is wel van belang om op of onder de intrinsieke waarde te kopen.

http://www.morningstart.nl/vastgoed.html

Voor iedere 10000 euro inflatiebestendig inkomen heb je iets van 250000 euro kapitaal nodig (bij 4 % netto rendement). Dus voor 40000 per jaar heb je een miljoen euro nodig.

http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?p=76217,

"Met SynVest banksparen bieden wij door ons succesvolle beleggingsfonds een inflatiebestendige belegging met een hoog direct rendement."

http://www.pensioenpower.nl/vastgoedlijfrente-synvest.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding