inleenkracht


inleenkracht 1.0

(business, economie en financiën)

werknemer die via een uitzendorganisatie, een detacheringsbureau of als zzp'er ingeleend wordt; arbeidskracht die tijdelijk betaald werk verricht via een uitzendorganisatie, detacheringsbureau of als zzp'er; ingeleende werknemer; uitzendkracht; gedetacheerde

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een inleenkracht…

is een werknemer; is een persoon

  • [Duur] is in tijdelijke dienst
  • [Activiteit of handeling] verricht betaalde arbeid
  • [Organisatie en organisatiewijze] wordt betaald via een uitzendorganisatie, een detacheringsbureau of als zzp'er

    Hoofdsemagram: kracht


    Algemene voorbeelden


    De tendens om in toenemende mate gebruik te maken van inleenkrachten wordt ook onderkend door vertegenwoordigers van grote- en middelgrote Nederlandse bedrijven.

    NRC,

    Op de inleenkracht die is aan te merken als een vakkracht en werkzaam is ten behoeve van de werkgever die ressorteert onder de CAO's (in de Metaal en Techniek, Motorvoertuigen) zijn de bepalingen ter zake de salaristabellen, vakantie- en seniorendagen, de vakantiebijslag en de minimumvakantiebijslag van deze CAO van toepassing.

    http://caometaaltechniek.nl/inleenkracht-vakkracht,

    De fiscus maakt dit jaar aanzienlijk minder gebruik van dure inleenkrachten. Ook de uitbesteding van werk loopt enorm terug. Vorig jaar bedroegen de uitgaven voor inhuur en uitbesteding nog 161 miljoen gulden.

    https://www.computable.nl/artikel/nieuws/204209/250449/minder-dure-inleenkrachten-bij-fiscus.html,

    Zorgplicht betekent dat u ervoor moet zorgen dat alle mensen die voor u werken, dus zowel eigen mensen als inleenkrachten, op het werk altijd een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Een Nederlands rijbewijs is in dit geval wel een geldig identiteitsbewijs.

    http://www.arbeidscontract-maken.nl/artikelen/127-welk-identiteitsbewijs-is-nodig-voor-de-identificatieplicht-/

    De inleenkracht factureert via het bedrijf van zijn vader die in een andere branche werkzaam is, derhalve is hij niet verzekerd tegen schade die hij veroorzaakt tijdens de uitvoering van de inleenwerkzaamheden. Wie weet een voordelige verzekeraar die deze schade ook meedekt?

    http://hallo.kvk.nl/hallo/financieel/belastingen_en_subsidies/f/144076/t/12036.aspx,

    HBG heeft bij de bouw van het stadhuis in Alphen aan den Rijn weinig profijt gehad van een inleenkracht. Een projectleider trof de invaller slapend en ruikend naar alcohol aan in een van de torenkranen. De machinist bleek een alcoholpromillage van 2,2 in het bloed te hebben.

    http://www.cobouw.nl/artikel/450591-dronken-kraanmachinist-afgevoerd,