internetjunk


internetjunk 1.0

iemand die bovenmatig veel op het internet surft en hier als het ware verslaafd aan is; iemand die verslaafd is aan het internet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een internetjunk…

is een junk; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft iemand die bovenmatig veel tijd besteedt aan surfen op het internet en hier als het ware verslaafd aan is

    Hoofdsemagram: junk


    Algemene voorbeelden


    Een simpele rekensom (en een vluchtige blik op de website van de oplettende internetjunks van TheNextWeb) voorziet ons van een deprimerend percentage: slechts 27% gebruikt het platform zoals bedoeld: socializen binnen de stream van Google+. Natuurlijk is Google+ geen pure tegenhanger van Facebook (meer een sociale laag die over de volledige invloedssfeer van Google wordt geplakt), maar just so you know: het 'sociale netwerk' van Google is nog niet bepaald met liefde geadopteerd door de sociale meerderheid.

    http://www.frankwatching.com/archive/2012/12/27/google-communities-breakthrough-of-totale-flop/,

    Kentron stopt behandeling van internetjunks [...]. Volgens Kentron, een van de voortrekkers op dit gebied in Nederland, is er nog onvoldoende onderzoek gedaan om internetjunks afdoende te kunnen helpen. Bovendien heeft het verslavingsinstituut voor Midden- en West-Brabant geen geld om de structurele uitbreiding van de werkzaamheden te financieren [...]. De voorganger van Kentron, het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs, is in 1996 in Tilburg begonnen met de behandeling van de eerste internetafhankelijke, zoals de verslaving wordt genoemd.

    Brabants Dagblad,

    Een fysieke desorientatie treedt bij vele gebruikers op. Zelfs in die mate, dat er al in psychopathologische zin sprake is van internetjunks. Psychologen en pedagogen raden ouders aan hun kinderen slechts enkele uren per dag achter de PC te laten.

    http://www.henkoosterling.nl/performa.html,