intimiteitscoach


intimiteitscoach 1.0

(seks, gender en relaties; neologisme)

coach die mensen begeleidt en adviseert bij het (weer) intiem zijn met anderen en erop toeziet dat dit in veilige omstandigheden gebeurt, bijvoorbeeld op filmsets maar ook in privésettings

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een intimiteitscoach…

is een coach; is een persoon

  • [Plaats] is bv. actief op filmsets maar ook in privésettings
  • [Activiteit of handeling] begeleidt mensen bij het (weer) intiem zijn met anderen

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Het accent op erotiek is vrij zeldzaam geworden in film. Hoe pak je dat post-#MeToo aan? „Intieme scènes repeteerden de acteurs langdurig met een intimiteitscoach en een choreograaf. Daar hield ik mij welbewust buiten. Ze lieten me soms iets zien, maar in principe regisseerden ze de bedscènes zelf."

    NRC,

    'We hebben ons laten inspireren door gerontologe Els Messelis, bij wie ik een vorming tot intimiteitscoach heb gevolgd. Marie-Louise was de eerste bij wie ik de geriatrische seksualiteitsindex heb afgenomen. Het is een vragenlijst die mij persoonlijk heeft geholpen om mijn schroom te overwinnen'.

    De Standaard,

    Het volgende onderdeel van de therapie waren de sessies met de intimiteitscoach. We begonnen met simpel tegen elkaar aanzitten en elkaars aanwezigheid voelen, daarna aanraken, hoe is het om aan te raken en aangeraakt te worden?

    NRC Handelsblad,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2004
    Samenhangende woorden (betekenis) connectiecoach; intimiteitscoördinator; intimiteitsvacuüm; knuffelcoach