kaasgerecht


kaasgerecht 1.0

gerecht met kaas als voornaamste bestanddeel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kaasgerecht…

is een gerecht; is voedsel

 • [Ingrediënt] bevat kaas als voornaamste bestanddeel
 • [Voorbeeld of specimen] is bv. kaasfondue, raclette of saganaki

  Hoofdsemagram: gerecht


  Algemene voorbeelden


  Bieslook is een lekkere smaakmaker in de keuken en gemakkelijk door uzelf in een potje te kweken. Vooral lekker in salades, tomatensoep of tomatengerechten en kaasgerechten.

  http://www.degroentenman.nl/

  De beroemdste twee kaasgerechten van Zwitserland zijn fondue en raclette. Het zijn weliswaar allebei smeltkazen gemaakt van alpenmelk, maar raclette wordt op heel andere wijze bereid en geserveerd. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het Wallis en is inmiddels ook in andere gebieden bekend.

  http://www.myswitzerland.com/nl-nl/raclette.html,

  Saganaki (Grieks: σαγανάκι) is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt. Als kaas wordt in dit gerecht meestal kefalograviera, kasseri of kefalotyri gebruikt.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Saganaki,

  Vrijdag 5 september presenteren restaurants uit Alkmaar en omstreken hun beste kaasgerecht op de kaasmarkt. Waar dan ter plekke 'Alkmaars lekkerste kaasrecept' wordt gekozen.

  http://www.alkmaarprachtstad.nl/nieuws/nieuws/alkmaars-lekkerste-kaasrecept.aspx?PID=27&M=NewsV2&Action=1,

  Het beroemdste warme kaasgerecht in Zwitserland is zonder twijfel de kaasfondue. Lekkerbekken en kaasliefhebbers zijn er dol op.

  http://www.boterveen1.nl/kaasfoudue/home.htm

  Een ander kaasgerecht is de Käseschnitte. Dit zijn boterhammen die eerst in de witte wijn zijn gedrenkt en vervolgens worden gebakken met een flinke plak kaas, soms ook samen met ham en ei. Een Käseschnitte wordt geserveerd met wat augurkjes of zilveruitjes, en is een voedzame lunch.

  http://www.wallisgids.nl/algemeen/etenendrinken/

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding