kandijsuiker


kandijsuiker 1.0

afbeelding

Bron: Alice Wiegand
( CC BY-SA 3.0 )

witte of (donker)bruine brokken gekristalliseerde suiker die worden gebruikt als zoetmaker in koffie of thee; kandij

Semagram


Kandijsuiker…

is een suikerproduct; is voedsel

 • [Aggregatietoestand] heeft een vaste vorm
 • [Onderscheid of tegenstelling] heeft een intensere smaak dan kandijsuiker in vloeibare vorm

  Hoofdsemagram: kandij


  Algemene voorbeelden


  Wortelsap reinigt maag en darmen en bevordert de stofwisseling. Radijssap helpt tegen waterzucht, evenals darmtraagheid en verzacht samen met kandijsuiker vastgezette hoest. Rode bietensap stimuleert de werking van darmen, maag en lever.

  http://www.foodbgood.com/home/drankjes/gezondsap.html

  De tonen zoet en zout ontbreken niet: chocolade (bonbons of in de goedkopere pakketten: Mars of Bounty miniatuurtjes) en iets hartigs (kaasvlinders, kaasbolletjes, knoflookcrackers etc.). Groep vijf bestaat uit koffie en thee en alles wat daarbij hoort, zoals kandijsuiker of slagroom. Andere krakers in het kerstpakket zijn een netje noten, servetten en kaarsen.

  NRC,

  Zo weet men nu sinds de uitvinding van de elektronenmicroscoop dat 'n silexsteen geen versteende kiezelgelei is, maar kristallijn. De kiezel (SiO2) kristalliseerde uit, net als kandijsuiker dat doet rond een katoenen draadje.

  http://www.ping.be/buysen/geologie.html

  "Is er jenever of cognac in huis?" vroeg Martha en omdat Jacqueline haar verbijsterd aankeek, verklaarde ze zich nader: "Voor mijn vader was dat dè remedie tegen verkoudheid en griep, en niet alleen voor hemzelf: een flinke borrel van het een of het ander, gekookt met kandijsuiker, dat de zieke zo heet mogelijk werd opgegoten."

  Het hooglied, Valère Depauw,

  Op de buffettafel staan diverse aardewerk theepotten met losse thee, diverse soorten vruchtenthee in een luxe kist, citroenschijfjes, kandijsuiker en room.

  http://www.xs4all.nl/~zeelcafe/photo.htm