kantoortijd


kantoortijd 1.0

deel van een dag tussen bepaalde tijdstippen waarin kantoorwerkzaamheden traditioneel worden verricht of waarin een kantoor toegankelijk is voor klanten of publiek; periode in een dag waarin kantoormedewerkers hun werk uitvoeren

Semagram


Een kantoortijd…

is een tijd

  • [Geheel] is een deel van een dag tussen bepaalde tijdstippen
  • [Duur] heeft meestal een vaste duur
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is aaneengesloten, eventueel met een korte onderbreking voor de middagpauze; wordt, afhankelijk van het soort bedrijf of instelling, soms gekenmerkt door de toegang voor klanten of publiek
  • [Object betroffen] heeft betrekking op een kantoor

Hoofdsemagram: tijd


Algemene voorbeelden


Hij stond aan de deur van het gemeentehuis afdeling inlichtingen te wachten tot zou worden opengedaan, bij het aanvangen van de kantoortijd.

Keefman, Jan Arends,

Iemand nam op en zei: "Er is niemand hier. Kantoortijd is van negen tot vier."

NRC,

Acute nieuwsfeiten zijn bijv. (bestuurlijke) crises, rampen, politiek zwaar gevoelige issues. Dit betekent dus dat er wel echt iets aan de hand moet zijn en dat de calamiteitenlijn niet bedoeld is voor vragen die kunnen wachten tot een kantoortijd.

www.helmond.nl/Internet/Site-Root/Media/.../Persbeleid-2012.pdf,

Nu werkt slechts een minderheid daadwerkelijk 's nachts hoewel het aannemelijk is dat in de nabije toekomst meer mensen niet meer werken op de gebruikelijke 'kantoortijden'.

http://www.transformaties.org/individu_en_netwerk/vermoeidheid.htm,

Du Perron had een hartgrondige afkeer van diegenen die de dienst uitmaken maar zichzelf buiten schot houden en geen passie kennen, alleen kantoortijden.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


in voorzetselgroep


  • buiten kantoortijd
  • in kantoortijd
  • na kantoortijd
  • tijdens kantoortijd

Voor een thriller is vaart nodig, want tenslotte moet de moord (en in dit geval zelfs twee moorden) opgelost worden binnen de periode van acht tot half elf. Waar dan ook nog de pauze vanaf gaat. Dat kan alleen als de recherche het geluk heeft te mogen beschikken over de hulp van een slimme, nieuwsgierige en opmerkzame werkvrouw. Zij is er buiten kantoortijd, zij neust op en in alle bureaus, zij luistert heel goed naar wat ze om zich hoort fluisteren.

Meppeler Courant,

Om de effecten van de CHP op de dienstbelasting voor de kinderartsen te onderzoeken werd besloten [...] de gegevens te registreren en analyseren van kinderen die buiten kantoortijd voor de kinderarts zijn binnengekomen op de SEH.

http://medischcontact.artsennet.nl/content/dossiers/202006722/54428/AMGATE_6059_138_TICH_R111936137904264/,

In kantoortijd ging de man bij bedrijven langs met het verzoek of ze zijn club wilden sponsoren.

NRC,

En nou moet je niet denken dat ik na kantoortijd rust kreeg.

http://www.voeks.nl/Nieuws/j51e09.htm,

Zij was het trouwens ook die de verhouding doorzette [...]. Ravesteijn wist dat het waanzinnig was om zoiets te doen. Op kantoor, tijdens kantoortijd. Maar ze was zo sensueel, ze wond hem zo op, haar parfum, de geur van haar haren, haar lippen die zich aan hem vastzogen, haar ondergoed.

De lift: naar het filmscenario van Dick Maas, Gerben Hellinga,

  • buiten kantoortijden
  • tijdens kantoortijden

Voor spoedeisende zaken kunt u telefonisch contact opnemen met kantoor. Buiten kantoortijden kunt u via het antwoordapparaat vernemen waar u terecht kunt met uw klachten.

http://www.woningcorporatieschipluiden.nl/mod.php?mod=userpage=14_id=11

De tentoonstelling wordt gehouden in het Stadskantoor van 11 tot 29 september en is dagelijks te bezichtigen tijdens kantoortijden.

Meppeler Courant,