kassière


kassière 1.0

vrouw die achter de kassa van een winkel zit; caissière

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kassière…

is een vrouw; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] zit achter de kassa van een winkel en rekent de boodschappen van de klanten af

    Algemene voorbeelden


    De kassière: mijn leven achter de kassa. Het verhaal van de Française Anna Sam heeft veel weg van een sprookje. Na haar studies letteren aan de aan de universiteit van Rennes, waar ze afstudeerde op het werk van Jean Ray, vond ze geen werk en haar studentenjob werd haar permanente job. Acht jaar lang werkte ze als "kassierjuffrouw" in diverse grootwarenhuizen.

    http://bibman.blogspot.nl/2009/04/de-kassiere-mijn-leven-achter-de-kassa.html,

    Kassières die geld op een stapeltje teruggeven. Daar heb ik zo'n godsgruwelijke hekel aan, sta je daar met je portemonnee, geeft dat wijf je een briefje van vijf, met daarboven op een stuk of 10 muntjes, met daarbovenop nog eens het bonnetje en dan sta je daar zo van moet ik nou eerst dat bonnetje wegflikkeren of het briefje wegstoppen of misschien de muntjes?

    http://forum.fok.nl/topic/1184162,

    Een 17-jarige vrouw uit Oosterbeek en een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede zijn vrijdagmiddag in Hoogeveen aangehouden. Ze probeerden met een wisseltruc middenstanders op te lichten. De twee vroegen of ze met Duitse marken mochten betalen, maar toen het op de daadwerkelijke betaling aankwam, schoven ze een briefje van honderd Belgische franken over de toonbank. Een kassière van een benzinestation doorzag de truc te laat. Ze betaalde 76 gulden terug nadat de man voor 24 gulden had 'besteed' en met een briefje van 100 franc (ongeveer fl. 5,50) betaalde.

    Meppeler Courant,