keel-neus-oorarts


keel-neus-oorarts 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van aandoeningen aan keel, neus en oren
In België soms ook in de vorm neus-keel-oorarts.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een keel-, neus- en oorarts…

is een arts; is een persoon

  • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van aandoeningen aan keel, neus en oren

    Hoofdsemagram: arts


    Algemene voorbeelden


    Zoals de naam al aangeeft houdt de Keel-, Neus- en Oorarts (KNO-arts) zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Minder bekend is, dat de KNO-arts ook afwijkingen in het overige hoofd-halsgebied behandelt, zoals gezwellen in de hals, in de speekselklieren en afwijkingen van de slokdarm. Eigenlijk zou de KNO-arts dan ook beter chirurg voor keel, neus, oren en overige hoofd-hals aandoeningen kunnen heten. Daarmee wordt aangegeven dat ook de grotere operaties van dit deel van het lichaam door deze medisch specialist zelf worden uitgevoerd.

    http://212.204.232.227/voorlichting/kno-arts.php

    Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over het verwijderen van de amandelen bij kinderen. Als u recent bij een keel-, neus- en oorarts (kno-arts) bent geweest, die een dergelijke operatie heeft voorgesteld, dan kan u in deze brochure daarover meer gegevens lezen.

    http://www.azvesalius.be/PatBez/Brochures/amandelen.pdf

    Van de vele oorzaken van oorsuizen kunnen worden genoemd: - ontstekingsprocessen; - gezwellen in het middenoor; - vergiftigingsprocessen in het binnenoor [...]; - aandoeningen van het kaakgewricht. De behandeling van een blijvende aandoening ligt in handen van de keel-, neus- en oorarts.

    http://www.e-gezondheid.be/tinnitus/medische-encyclopedie-960-8947.htm,

    De meeste mensen wonen vandaag in huizen die veel beter zijn geïsoleerd dan voorheen het geval was. Dat zorgt ervoor dat allergieverwekkende stoffen binnen blijven hangen, terwijl ze vroeger al snel weer buitenwaaiden. Dat zegt Paul van Cauwenberge, neus-, keel- en oorarts van het Gentse universitaire ziekenhuis.

    De Standaard,

    Als audioloog zal je in staat zijn om gehoorproblemen te detecteren en te verhelpen. Na de onderzoeken bij de neus-, keel- en oorarts voer je de verschillende gehooronderzoeken uit.

    http://www.arteveldehs.be/opl.asp?opleiding=au=voorstelling