keukenhulp


keukenhulp 1.0

hulp bij het verrichten van werkzaamheden in de keuken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Keukenhulp…

is een handeling

 • [Functie] dient ter ondersteuning van de kok of koks in de keuken
 • [Activiteit of handeling] heeft betrekking op het halen van voorraden en etenswaren, het schoonmaken van voedsel, assistentie bij het bereiden van maaltijden, het reinigen van keukenapparatuur enz.

  Algemene voorbeelden


  Volgens de huidige Alma-directeur, Toon Martens, serveerden de acht Alma's vorig academiejaar ongeveer 1,5 miljoen warme maaltijden. Dat gebeurt met 160 vaste personeelsleden die keukenhulp krijgen van 500 tot 600 jobstudenten.

  De Standaard,

  Er zitten heel veel dode punten en onnodige momenten in het verhaal, de kelder onder het afbrandende vakantiehuisje, of waarom het kasteel blijkbaar nood heeft aan keukenhulp wanneer de rest robots zijn (en waarom robots?) blijven onverklaard.

  http://suskeenwiske.ophetwww.net/albums/recensies/262.php,

  keukenhulp 2.0

  iemand die voor zijn beroep helpt in de keuken van een restaurant, cateringbedrijf enz.; ook: de functie, het beroep van keukenhulp

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een keukenhulp…

  is een persoon

  • [Plaats] werkt in de keuken van een restaurant, cateringbedrijf enz.
  • [Activiteit of handeling] haalt voorraden en etenswaren, maakt voedsel schoon, helpt maaltijden bereiden, reinigt keukenapparatuur e.d.
  • [Belanghebbende of begunstigde] helpt de kok of koks

   Algemene voorbeelden


   De keukenhulp maakt de keuken van bijvoorbeeld een hotel, restaurant of ziekenhuis schoon en wast vies serviesgoed en keukengerei af. Voorbeelden van werkzaamheden: plaatst afgespoeld serviesgoed en keukengerei in afwasmachines, meet afwasmiddel af, zet afwasmachines aan, haalt schoon serviesgoed en keukengerei uit afwasmachines, stopt serviesgoed in kratten, dweilt keukenvloeren, maakt het aanrecht en kasten schoon met allesreiniger en helpt de koks (bijvoorbeeld met groenten snijden en schotels garneren).

   http://www.ziekenverzorgende.nl/zv74/keukenhulp.htm

   In den Libertijn is een klein restaurant, een dozijn tafels; het biedt emplooi aan een kok, een ober, twee serveersters, drie keukenhulpen, plus een onbekend aantal medewerkers achter de schermen.

   NRC,

   Een magazijnmeester moet, bij alles waar hij voor staat, ook nog zorgen dat zijn voorraden op peil blijven. Het mag niet voorkomen dat hij nee moet verkopen. Hij behoort een paar keer per dag een ronde te maken langs de stellingen en orderbonnen te schrijven [...]. Als wij de uitgiftebonnen vergeleken met de orderbonnen, was te zien dat we van allerlei spullen meer bestelden dan wij officieel aan de keukenhulpen meegaven. We verloren dus terrein aan de dieven.

   De meidenziekte, Tom Pauka,

   Van de huidige twaalf opleidingen blijven er uiterlijk in augustus 1997 nog maar vier over, te weten: HBO-verpleegkunde (vier jaar), MBO-verpleegkunde (drie jaar), MBO-verzorging (drie jaar) en kort MBO (een of twee jaar), dat opleidt tot de nieuwe functie van assistent/helper zoals brancardrijder, keukenhulp, administrateur en dergelijke.

   NRC,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   keukenhulp 3.0

   apparaat dat werkzaamheden in de keuken vergemakkelijkt; keukenapparaat

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Een keukenhulp…

   is een apparaat

   • [Functie] dient om bepaalde werkzaamheden in de keuken te vergemakkelijken
   • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is praktisch of handig
   • [Activiteit of handeling] verricht, afhankelijk van het soort apparaat, handelingen zoals opwarmen, snijden, malen enz.
   • [Werking of functionering] werkt op elektriciteit

   Algemene voorbeelden


   Moderne keukenhulp nu ook in Nederland [...]. De Thermomix combineert op unieke wijze meer dan twintig kookkunsten en dit in een razendsnel tempo, zoals wegen, hakken, kneden, mengen, mixen, kloppen, snijden, malen, raspen, koken, stomen en houdt de tijd bij. Een keukencomputer ter grootte van een lux uitgevoerd koffiezetapparaat.

   http://www.hotfrog.nl/Companies/Marvela/Moderne-keukenhulp-nu-ook-in-Nederland-6387,

   De Bullet Express is een multifuctionele keukenhulp die uw dagelijks leven gaat vergemakkelijken. Hij is compact en beschikt over verscheidene functies.

   http://www.vantelevisie.nl/Webwinkel-Product-2786417/Bullet-Express-(direct-leverbaar).html

   Onze Nieuwe Autochtonen vinden de magnetron doodgewoon. Weet u nog waarom u deze keukenhulp in huis haalde? Om de babyvoeding 's nachts snel op te warmen. En de baby's raakten vertrouwd met het gepiep van het apparaat.

   NRC,