kleuterleeftijd


kleuterleeftijd 1.0

leeftijd van kinderen in de eerste twee klassen van de basisschool; leeftijd van vier tot ongeveer zes jaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kleuterleeftijd…

is een leeftijd

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de leeftijd van kinderen in de eerste twee klassen van de basisschool; betreft de leeftijd van vier tot ongeveer zes jaar

    Algemene voorbeelden


    En plots hebben ze de kleuterleeftijd! Nog halftijds werken? Ik krijg precies een soort van angstaanval, allé da's misschien wat overdreven, maar toch... In januari gaat Ylian naar school en had altijd gedacht van hem halve dagen te laten gaan in het begin.

    http://www.baby-forum.be/mama-s-en-papa-s-die-werken-of-studeren-f91/en-plots-hebben-ze-de-kleuterleeftijd-nog-halftijds-werken-t5688.html,

    De kleuterleeftijd is diagnostisch gezien de meest gevoelige periode: de autismekenmerken zijn soms moeilijk na te gaan bij jongere kinderen en (vooral begaafde) kinderen gaan na de kleuterleeftijd vaak hun tekorten compenseren of verbergen.

    http://www.autismecentraal.com/public/faq.asp?lang=NL&pid=18

    Op ruim één jaar tijd werd een gratis vaccin aangeboden aan alle kinderen en jongeren die behoren tot de leeftijdscategorieën waarin de ziekte het meest voorkomt, namelijk jonge kinderen tot en met de kleuterleeftijd en de adolescenten van 15-18 jaar.

    http://www.wvc.vlaanderen.be/meningitis/vragen/persmededeling20030206.htm#resultaat,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • in de kleuterleeftijd
    • vanaf de kleuterleeftijd

    Via dit programma leren moeders andere moeders hoe zij hun kinderen in de kleuterleeftijd al spelend bepaalde schoolse vaardigheden kunnen bijbrengen.

    NRC,

    Vanaf de kleuterleeftijd kan het dove kindje naar een speciale dovenschool, waar op allerlei manieren aandacht geschonken wordt aan de ontwikkeling van zijn taal.

    http://www.nvvs.nl/ci/miniserie4.htm

    Anita Das is een van de meisjes die al vanaf kleuterleeftijd opgeleid worden tot 'echte' acrobates.

    http://www.hindulife.nl/persbericht/persberichtdec03.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • binnen de babyleeftijd en de kleuterleeftijd

    Uit de beginleeftijden van seksueel misbruik die door Bruynooghe werden bevraagd [onderzoek 1998] blijkt dat 5% van de vrouwen en 2% van de mannen de aanvang van het seksueel misbruik situeren binnen de baby- en kleuterleeftijd.

    http://www.cgso.be/feiten/geweld.htm,