klimaathypotheek


klimaathypotheek 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; neologisme)

hypotheek met gunstige voorwaarden voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een woning

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een klimaathypotheek…

is een hypotheek; is een lening; is een transactie

  • [Doel of bestemming] wordt afgesloten voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een woning
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een hypotheek met gunstige voorwaarden voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een woning; heeft een rentekorting die meestal iets lager is dan die van een groene hypotheek, maar kent ook minder stringente voorwaarden

    Algemene voorbeelden


    De klimaathypotheek is een voordelige hypotheek waarbij u op twee gebieden geld kunt besparen. U betaalt namelijk een lage rente over de klimaathypotheek en bespaart geld door een lagere energierekening.

    http://www.nationalehypotheeksite.nl/klimaathypotheek.html

    Voor de klimaathypotheek heb je geen groenverklaring nodig. Met een klimaathypotheek kun je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, dakisolatie, vervanging van de cv-ketel of zonnecollectoren. De beoordeling van de investering gebeurt op basis van een energieprestatieadvies en energieprestatiecertificaat (EPC).

    http://www.duurzaamthuis.nl/groene-hypotheek-of-klimaathypotheek,

    Helaas wordt de hypotheek nauwelijks aangeboden door de Nederlandse banken. Eén van de actieve banken hierin is de Triodos Bank. Deze duurzame bank bood al een klimaathypotheek aan. Op basis van de nieuwe regeling bieden ze nu ook de groene hypotheek aan. ASN Bank heeft tot op heden nog geen groene hypotheek in het assortiment.

    http://financieel.infonu.nl/hypotheek/28121-groene-hypotheek-voor-verbouwingen.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2004