kniesorig


kniesorig 1.0

als van een kniesoor; als van iemand die geneigd is tot kniezen; voortkomend uit kniezen; geen vrolijkheid uitstralend; kniezerig; knorrig; kribbig; tobberig; zeurderig

Algemene voorbeelden


Laat die soep dan tenminste van koeien- of stierenstaarten gemaakt worden (zelf zou ik, kniesorig als ik ben, haar dan liever runderstaartsoep noemen), maar dat blijkt niet het geval.

http://www.parool.nl/parool/nl/14629/TEUN-VAN-DE-KEUKEN/article/detail/3533716/2013/10/26/Ossenstaart-in-zak.dhtml,

De schrijver heeft zich uitstekend gedocumenteerd, al laat Asman de VN-medewerkers wel constant in witte Landrovers rijden, terwijl die juist in de Afrikaanse werkelijkheid gebruik maken van Toyota Landcruisers [...]. Maar goed, het is een kniesorige opmerking, verder is Wondermans Eindspel van het niveau dat John LeCarré in zijn recente Afrikaboeken bereikt.

http://www.deleunstoel.nl/archief_artikelen.php?subrubriek_id=14&artikel_id=2124,

Ja, waar blijf ik dan? Moet ik op zo'n moment kniesorig wijzen naar klein leed waar onze wethouders weinig succesvol, maar zich toch badend in eerlijk werkmanszweet dag en nacht voor aan het inzetten zijn?

http://www.radiohoorn.nl/news/view/id/33750/title/26-05-2012,

Kniesorige en alleen al daarom onaantrekkelijke vrouwen voelen zich om een of andere reden aangetrokken tot de PvdA. Mooie PvdA-vrouwen zijn bijna allemaal allochtoon.

https://groups.google.com/forum/#!topic/nl.politiek/RyPZXfDvlo4,

En toch sleept George de lezer weer dusdanig mee dat het eigenlijk kniesorig is om over wat overbodige regels of bladzijden te vallen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/580957/2001/07/27/Te-dikke-George.dhtml,

Ik was vooral bang voor mijn boeken die buiten, weliswaar onder een groot zeil, opgeslagen lagen. Gelukkig is de schade achteraf meegevallen als je niet te kniesorig bent.

http://jannette-mijnleveninspanje.blogspot.nl/2008_02_01_archive.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding