koopjesdier


koopjesdier 1.0

iemand die bij het winkelen speciaal op zoek gaat naar koopjes; iemand die graag winkelt en daarbij naar voordelige aanbiedingen speurt; iemand die erop uit is iets te kopen dat sterk is afgeprijsd of voordelig wordt aangeboden; koopjesjager

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een koopjesdier…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gaat bij het winkelen speciaal op zoek naar koopjes; winkelt graag en speurt daarbij naar voordelige aanbiedingen; is erop uit iets te kopen dat sterk is afgeprijsd of voordelig wordt aangeboden

    Algemene voorbeelden


    Tot voor kort was Aken een geliefd reisdoel van vele Vlaamse vrouwen die maar al te graag hun man en kroost thuis achterlieten voor een gezellige dag vrouwen onder mekaar [...]. Düsseldorf lieten de autocaristen links liggen. De winkelstad had de bussen immers uit het centrum gebannen. Maar de roep van het koopjesdier leek sterker. Düsseldorf was immers de koopstad to be, luidde het op het vrouwenfront.

    De Standaard,

    Macy's was een slagveld. Geloof me, ik ben een koopjesdier, ik kan mezelf prima staande houden tijdens de DDD bij de Bijenkorf en ben groot fan van sample sales. Maar dit was bizar. Het zag er zwart van de mensen (aha, zie daar de verklaring Black Friday).

    http://blog.shopwiki.nl/2010/11/29/black-friday/,

    Ik maak me niet druk om koopkracht, ik ben geen koopjesdier. Geef mij maar goede gezondheidszorg en onderwijs, daar heb je veel meer aan.

    http://forum.fok.nl/topic/576818/12/25,