koopjesjager


koopjesjager 1.0

iemand die erop uit is iets te kopen dat sterk is afgeprijsd of voordelig wordt aangeboden; iemand die bij het winkelen speciaal op zoek gaat naar koopjes

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een koopjesjager…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] koopt iets wanneer het sterk is afgeprijsd of voordelig wordt aangeboden; gaat bij het winkelen speciaal op zoek naar koopjes

    Algemene voorbeelden


    Je kunt de verkoop zo inrichten dat die wijnen alsnog verkocht worden of je kunt deze wijnen tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden. Het laatste is meestal het geval. De voorraad wordt op die manier snel verminderd en in januari is er alvast wat omzet gemaakt. En de handige koopjesjager heeft de wijnen voordelig kunnen kopen.

    http://www.wijnkopers.nl/column/45/kelderrestanten-en-aanbiedingen.html,

    Die koopjesjagers gebruiken nu vaak vergelijkingssites om gegarandeerd de laagste prijs te krijgen. Maar juist de populaire vergelijkingssites tonen doorgaans niet de vaak nog goedkopere (dag)aanbiedingen van webwinkels, waardoor de koopjesjager nog altijd te duur uit is.

    http://www.nieuwsbank.nl/inp/2009/10/27/A002.htm,

    Drie januari is een magische datum voor koopjesjagers. Na een sperperiode van zes weken begonnen gisteren de koopjes. Voor veel gezinnen zijn deze seizoenopruimingen een noodzaak geworden. De handelaars zien er een gelegenheid in om de consumptie opnieuw aan te wakkeren.

    De Standaard,

    Alle beurzen deelden gisteren wereldwijd in de klappen. In Europa verloren ze ongeveer twee procent. Dat verlies viel nog mee omdat Wall Street iets sterker opende, net op het moment dat de Europese markten hun deuren sloten. Daarna ging de Dow Jones echter in ijltempo omlaag, tot koopjesjagers opdaagden die de brokken konden lijmen.

    De Standaard,