kutsmoes


kutsmoes 1.0

(zeer informeel; pejoratief)

zeer slechte smoes; praatje waarvan direct duidelijk is dat het een smoes is; doorzichtige smoes; rotsmoes

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kutsmoes…

is een smoes; is gepraat

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is zeer doorzichtig

    Algemene voorbeelden


    Verkuyle heeft het publiek een paar keer verteld dat David Oosterbaan onwel is geworden maar dat ze hopen en verwachten dat het zo wel weer zal gaan, nog even geduld alstublieft. Dat was dus mooi een kutsmoes want David Oosterbaan komt nu leukweg door het middenpad van 't Kruuthuus lopen, met onzekere tred.

    Een soort Engeland, Robert Anker,

    Met andere woorden: de desbetreffende sneue kneus schijt tweehonderdzesenvijftig bruintinten en gebruikt de stelling dat hij niet alleenstaand is als kutsmoes om niet zijn adres en telefoonnummer te publiceren.

    http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=26463,

    Je kunt wel je Facebook account verwijderen, maar je moet twee weken wachten totdat het zover is. Facebook heeft namelijk een kutsmoes (pardon my French, maar ik vind het echt een waardeloze rotsmoes): je moet het echt, echt heel graag willen!

    http://monchito.nl/blog/facebook-verwijderen

    Je vriendin heeft geen zin in seks en verzint een kutsmoes (haha, kut-smoes, haha, grap je de snap?) om niet het zoete spel der liefde met jou te hoeven spelen.

    http://forum.scholieren.com/archive/index.php/t-1728007.html,

    Rijst de vraag waarom Herman Heinsbroek - volgens het zakenblad Quote goed voor een eigen vermogen van 146 miljoen euro - zich plots ontpopt als een Rupsje Nooit Genoeg. Wie het weet mag het zeggen, want die kutsmoes over koningin Beatrix gelooft natuurlijk niemand. Beter had Heinsbroek kunnen refereren aan Wim Kok, die zich als premier ergerde aan de excessieve zelfverrijking in het bedrijfsleven, maar tegenwoordig grossiert in commissariaten.

    http://www.koelman.com/columns/archief/000223.html#000223,

    Ongelofelijk, wat triest is dit zeg. Ik zou me kapot schamen als ik elke week een andere kutsmoes moest verzinnen, flikker op.

    http://www.looopings.nl/weblog/1385/Nu-is-het-weer-te-warm.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding