lanceerprijs


lanceerprijs 1.0

((vooral) in België)

vaak aantrekkelijke, relatief lage prijs van een zaak of dienst bij de introductie daarvan; vaak aantrekkelijke, relatief lage prijs van een zaak of dienst bij de lancering daarvan; introductieprijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een lanceerprijs…

is een prijs

      Algemene voorbeelden


      De Octavia maakt begin oktober zijn debuut op de Parijse autoshow. In ons land komt hij pas volgend jaar op de markt. Prijzen zijn uiteraard niet bekend, maar nu al wordt rekening gehouden met een lanceerprijs van onder de 500.000 frank.

      De Standaard,

      Rechtstreeks van Brussel naar Marrakech: dat kan deze winter met Nouvelles Frontières. Zuid-Marokko is populair als vakantiebestemming. Toch bestond er geen rechtstreekse vluchtverbinding tussen Brussel en Marrakech. Nouvelles Frontières wil aan een stijgende vraag beantwoorden en legt daarom elke vrijdagnamiddag een directe vlucht in. Daarvoor werd een Boeing 727 van de maatschappij Constellation gecharterd. De lanceerprijs is 7.900 frank, heen en terug.

      De Standaard,

      Mazda-invoerder Jacques Beherman weet uit ervaring dat veel kandidaat-autokopers bij de aanschaf van een nieuwe zwaar tillen aan elke duizend frank die ze moeten uitgeven. Vandaar allicht dat de nieuwe Mazda 121 met een lanceerprijs vanaf 349.000 frank zowat 22.000 frank goedkoper uitvalt dan zijn dubbelganger, de Ford Fiesta.

      De Standaard,