lastigaard


lastigaard 1.0

((vooral) in België)

iemand die lastig is of gevonden wordt; lastig persoon; lastpak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een lastigaard…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Wanneer ik uitga is er telkens wel een lastigaard die bij me komt dansen [...]!. Ik heb er stil aan genoeg van dat die mannen denken dat ze alles mogen.

      https://nl-nl.facebook.com/pages/Wanneer-ik-uitga-is-er-telkens-wel-een-lastigaard-die-bij-me-komt-dansen/110767115615965

      J.H. heeft justitie onderschat van hoe hoog de afsluiting wel is om muur van Orde van Geneesheren te slopen. Zijn kwarteltjes die hij ging opjagen zijn langs daar ontsnapt! Als hij via Straatsburgs hof van Rechten van de mens moet gaan zullen ze de lastigaard wel een tijdje kwijt zijn. Wens hem in ieder geval veel moed en geluk toe!!!

      http://forum.politics.be/showthread.php?t=47654,

      In haar bank, de eerste van de middenrij (de bank van de slechtzienden en de lastigaards), fixeerde me het blauwe meisje met staalharde ogen.

      Het blauwe meisje en de andere kleuren van de verschrikking, Greta Seghers,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een oude lastigaard

      Jullie hebben toch ook een moeder. Een oude lastigaard, door haar neusgaten blazend als een oude Spaanse stier in de arena, cholesterolrijk en met grote gaten in haar als een versleten elastiek uitgerekte darmen die regelmatig gedicht moeten worden op academisch niveau.

      Het blauwe meisje en de andere kleuren van de verschrikking, Greta Seghers,