loontrekker


loontrekker 1.0

iemand die in loondienst werkt; iemand die werkt voor loon; loontrekkende werknemer; loontrekkende; werknemer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loontrekker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De automatisering van de inning van de directe belastingen helpt de controleurs om fraudeurs op te sporen. De groei van het aantal aanmaningen (+71 procent) en dwangbevelen (+31 procent) zijn er het bewijs van. Ook de daling van het aantal loontrekkenden dat zijn werkelijke beroepskosten aftrekt in plaats van het wettelijk forfait, maakt de controle makkelijker. Voor het aanslagjaar 1994 bewezen 205.171 loontrekkers hun werkelijke kosten, dat is een daling met dertien procent in vijf jaar.

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met onbepaald voornaamwoord


      • iedere loontrekker

      Het signaal dat uitgaat van een zo grote inkomensstijging aan de top, terwijl bij CAO-onderhandelingen voortdurend tot loonmatiging wordt opgeroepen, is verkeerd. Iedere loontrekker vergelijkt zijn schamele 3,5 procentsstijging met de 13,8 procent die het Philips-bestuur zichzelf dit jaar toekende.

      NRC,

      Kleine revolutie in pensioenland: ambtenaren en leraren krijgen vanaf volgend jaar een pensioen dat gebaseerd is op het gemiddelde loon dat ze in de loop der jaren verdienden. Dit zogenoemde middelloonsysteem komt in de plaats van het huidige, voor praktisch iedere loontrekker geldende eindloonsysteem. Hierbij vormt het laatstverdiende (en doorgaans hoogste) inkomen de basis voor het pensioen.

      NRC,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • loontrekkende of ambtenaar
      • zelfstandigen en loontrekkers

      Zelfs als u als loontrekkende of ambtenaar werkt, kan dit artikel u aanbelangen. Ook deze belastingbetalers worden soms gekonfronteerd met eindejaarsuitgaven die passen bij hun beroep [...]. De regels voor de fiskale aftrek zijn, in princiep, gelijk voor zelfstandigen en voor loontrekkers.

      De Standaard,

      Het niet zelf vervullen van de extra openingstijden kost geld [...]. De keuze tussen wel of niet werken is afhankelijk van de preferenties van de zelfstandige. In de berekeningen is verondersteld dat de extra benodigde arbeid in het kleinbedrijf naar rato over zelfstandigen en loontrekkers wordt verdeeld.

      http://www.cpb.nl/nl/pub/werkdoc/74/wd74.pdf,