loopbaancoach


loopbaancoach 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; business, economie en financiën; psychologie en psychiatrie)

coach die mensen begeleidt hun loopbaan invulling te geven, bijvoorbeeld bij het kiezen van een opleiding, bij een carrièreswitch of het zoeken naar werk; ook: de opleiding tot loopbaancoach; het beroep tot loopbaancoach

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loopbaancoach…

is een coach; is een persoon

  • [Functie] begeleidt en helpt mensen hun loopbaan invulling te geven, bijvoorbeeld bij het kiezen van een studie, bij een carrièreswitch of bij het zoeken naar werk

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Een loopbaancoach kan je in Breda van dienst zijn wanneer je een goede ondersteuning nodig hebt om te ontdekken wat je wilt in je carrière. Je loopbaan bepaalt voor een deel wie je bent en draagt bij aan je geluk en zelfvertrouwen. Echter, hiervoor is het wel belangrijk dat je werk bij je past. Heb jij het gevoel dat dit niet het geval is? Dan kun je een loopbaancoach bezoeken.

    http://www.life-alignment.nl/loopbaan-adviseur/loopbaancoach-breda.html,

    Annemiek Wijnker geeft in haar woonplaats Amsterdam de workshop Roken zonder sigaret. [...]. Wijnker, ook loopbaancoach, stelt dat bij haar de nadruk niet op stoppen ligt.

    Gazet van Antwerpen,

    Starters gedragen zich tijdens salarisonderhandelingen nog te vaak als een peuter. Dat vindt Caroline Franssen, loopbaancoach en directeur van coachingsbureau Heart Management. "De starter én de toekomstige werkgever grijpen terug op oude structuren. De starter is de peuter en dus ondergeschikt aan de werkgever, papa en mama. Onzin."

    Intermediair,

    Bij de Academie voor Counselling en Coaching kun je jezelf specialiseren in iedere gewenste richting, enkele voorbeelden; allround counsellor of coach, stresscounsellor, schoolcounsellor, kindercounsellor, bedrijfscounsellor, relatiecounsellor, loopbaancoach, persoonlijk coach, life-coach, online counsellor/coach, stressmanager, facilitator, trainer, teamleider, mediator, pastoraal counsellor [...], teamcoach, executive coach, intervisiecoach, etc.

    http://www.counselling.nl/acc.html

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een professionele loopbaancoach

    Een loopbaanstagnatie vraagt om advies, training of support van een professionele loopbaancoach. Enkele consults maken konflikten en funktionerings- of loopbaanknelpunten duidelijk en oplosbaar.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010842271:mpeg21:a0210,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen