maagzout


maagzout 1.0

afbeelding

Bron: Thavox
( Publiek domein )

uit natriumbicarbonaat bestaand zout dat de vorm heeft van een witte kristallijne stof en onder meer wordt gebruikt als middel om de maag te ontzuren; zuiveringszout

Semagram (extra betekenisinformatie)


Maagzout…

is zout; is stof

  • [Kleur] is wit
  • [Structuur] is een kristallijne stof
  • [Functie] dient om de maag te ontzuren

    Wetenschappelijke naam: natriumbicarbonaat

    Formule NaHCO3

    Algemene voorbeelden


    Maagzout, zuiveringszout, bakpoeder zijn drie begrippen voor hetzelfde product: natriumbicarbonaat (NaHCO3). Dit huis-tuin-keukenmiddel is zo oud als de straat en kent tal van toepassingen. Medische toepassingen. Maagzout ontzuurt de maag en kan succesvol ingezet worden bij een te zure maag.

    http://www.fache-instituut.be/weet_wat_je_neemt/maagzout

    Zuiveringszout, natriumbicarbonaat, (NaHCO3) oftewel zuivere bakpoeder (baksoda) is een zout dat vele toepassingen kent. Ik bespreek er een paar van zodat u er uw voordeel mee kunt doen in uw zelfzorg [...]. Maagzout is zuiveringszout dat gebruikt wordt om (overtollig) maagzuur te neutraliseren.

    http://www.andreascuppen.nl/2010/12/01/een-zuiveringszoutbad/,

    De voorbije 50 jaar is maagzout wat in de vergetelijkheid geraakt. Het kan echter nog altijd bij de apotheker worden gekocht (onder de naam zuiveringszout, natriumbicarbonaat of dubbelkoolzure soda). Het loont beslist de moeite om er eens naar te vragen, want maagzout heeft tal van heilzame en reinigende kwaliteiten. Een glas water met maagzout is de simpelste en goedkoopste manier om maagzuur te bestrijden.

    http://www.well2day.be/ned/index.asp?artikel=527

    De toxiciteit die optreedt zou kunnen verklaard worden door de membraanschade die de detergenten en maagzouten met detergenteigenschappen veroorzaken.

    https://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/063/449/RUG01-002063449_2013_0001_AC.pdf

    Jacob Hooy zuiveringszout (natriumbicarbonaat) 1kg. In de vorm van fijne zoutkristallen. Ook bekend als: maagzout, baksoda, natriumbicarbonaat.

    https://shop.wasnoot.nl/index.php?action=page&group_id=20000318&lang=NL