maandagmorgen


maandagmorgen 1.0

morgen van de maandag

Algemene voorbeelden


De gemeente Echteld krijgt sinds maandagmorgen tientallen telefoontjes van verontruste mensen uit de Tieler- en Culemborgerwaard.

NRC,

Er worden scenario's verzonnen waarin de PC op een mooie maandagmorgen vanzelf opstart en automatisch UDDI-repositories begint af te scannen op zoek naar Web Services waar hij nog nooit van gehoord heeft om ze dan te beginnen gebruiken.

http://users.telenet.be/Ekons/webservices/dynl.htm

Maar wat moesten gewone gelovigen met hun kinderen als er geen christelijke school meer bestond? lk leerde er van het geloof niet meer dan wat de psalmversjes zeiden, die we elke maandagmorgen op moesten zeggen.

Nathalie, Ger Verrips,

Vanaf 1 november moeten studenten een keus maken: Ze nemen een weekkaart waarmee ze op werkdagen gratis mogen reizen, of ze nemen 'n weekendkaart, waarmee vanaf vrijdagavond 19.00 tot maandagmorgen 4.00 uur mag worden gereisd.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's maandagsmorgens
  • 's maandagmorgens

Als ze 's maandagsmorgens aankwamen met de eerste trein moesten ze zich eerst helemaal opknappen want ze zaten vaak onder het stuifzand van de Veluwe.

Meppeler Courant,

Kinderen uit de buurt, op weg naar school, kwamen 's maandagsmorgens altijd even kijken.

De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

De wachtdienst moet betrekking hebben op zowel de weekdagen vanaf 19 uur 's avonds tot 7 uur 's morgens, de weekends vanaf 19 uur 's vrijdagavonds tot 7 uur 's maandagmorgens als de feestdagen vanaf 19 uur de voorafgaande avond tot 7 uur de daaropvolgende morgen.

http://www2.domusmedica.be/files/vhpcit/Vergadering_051020/Links/CONTRACT%20WACHTPOST.htm

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


maandagmorgen 2.0

op de morgen van de maandag; op maandagmorgen; 's maandagsmorgens

Algemene voorbeelden


Maandagmorgen ontstonden vooral files vanuit de richting Hoogezand.

Dagblad van het Noorden,

Toen ik maandagmorgen wakker werd dacht ik: Wat is er ook weer voor prettigs?

Kan ik even langskomem?, Paul van Vliet,

Het Aziatische olifantejong dat maandagmorgen in de dierentuin van Emmen is geboren, is dood.

Meppeler Courant,

Ook zelf beschouwde Pennant-Rea zijn positie nog niet onhoudbaar. "Ik heb de kwestie met de gouverneur besproken en we zijn het er allebei over eens dat ik in staat ben effectief te blijven functioneren als vice-gouverneur'', liet hij zondag weten in een verklaring die werd uitgegeven door de bank. Die situatie veranderde op het moment dat ook de kwaliteitskranten zich begonnen te verdiepen in zijn liefdesleven, maandagmorgen aangevoerd door de Financial Times.

NRC,